Autodeelsalon van start in Kortrijk

In Kortrijk is zondagmiddag de vijfde editie van het Autodeelsalon geopend. © GF
Redactie KW

In Kortrijk is zondagmiddag de vijfde editie van het Autodeelsalon geopend door schepen voor Mobiliteit Axel Weydts. Het is gebaseerd op een klassiek autosalon, maar uitsluitend met deelwagens.

De jubileumeditie van het Autodeelsalon vindt plaats van 10 tot 18 uur op de Grote Markt in Kortrijk. Eerder streek het salon al neer in Antwerpen, Gent en Mechelen. Je kan op het salon kennismaken met alle facetten van autodelen en andere vormen van duurzame mobiliteit zoals carpoolen, fietsdelen, …. Er is bijvoorbeeld info voor handen over het deelfietssysteem Blue-Bike, maar je kan er ook je eigen tweedehandsfiets te koop aanbieden.

Er is ook ruimte voor andere deelsystemen. Cohousing Kortrijk geeft meer uitleg over samenwonen. Bij de instrumentheek kan je dan weer terecht om muziekinstrumenten uit te lenen. Op het Geefplein kan iedereen gratis spullen weggeven en/of meenemen. In het repair café leggen handige harry’s uit hoe je een fiets kan herstellen.

Er is tijdens het autodeelsalon ook animatie voorzien. Er is doorlopend straattheater en kinderanimatie op de Grote Markt. In de namiddag is er ook een kinderkapsalon voor gekke en leuke kapsels. Het Autodeelsalon wordt georganiseerd door Autopia vzw met steun van de stad Kortrijk, Netwerk Duurzame Mobiliteit en de Vlaamse overheid.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier