Autodeelsalon strijkt neer in Kortrijk op Autovrije Zondag

Na eerdere successen in onder meer Gent (zie foto) en Mechelen, komt het Autodeelsalon in september naar Kortrijk. © IP
Redactie KW

Op zondag 20 september 2015 wordt de auto opnieuw een dagje geweerd uit binnenstad en komt het Autodeelsalon afgezakt naar Kortrijk.

In het kader van de Week van de Mobiliteit is het stadscentrum op zondag 20 september 2015 opnieuw volledig autovrij. Dit jaar komt met de vijfde editie van het succesvolle Autodeelsalon een extra duurzaam initiatief naar de Kortrijkse binnenstad.

Maandagavond werd de vraag van Groen-raadslid Matti Vandemaele in verband met het delen van het wagenpark van de stad Kortrijk enthousiast beantwoord door schepenen Koen Byttebier (Open vld) en Axel Weydts (sp.a). Het stadsbestuur stelde open te staan voor duurzame initiatieven zoals autodelen en verklaarde in die richting reeds verschillende stappen te hebben gezet. Naar aanleiding van de interpellatie van Groen kondigde Axel Weydts trots aan dat het Autodeelsalon in september naar Kortrijk komt.

Sharing-initiatieven voorgesteld

Op de jaarlijkse Autovrije Zondag, verspreid over heel Vlaanderen, wordt de wagen even uit het centrum van steden en gemeenten geweerd. Zo wordt plaats gemaakt voor fiets, skateboard, step, voetganger en elk ander vervoersmiddel. Met de komst van het Autodeelsalon naar Kortrijk is het de bedoeling om ook duurzame projecten zoals carpoolen of autodelen in de kijker te zetten. Op een interessante en hippe manier worden deze sharing-initiatieven voorgesteld.

Het Autodeelsalon is dit jaar aan zijn vijfde editie toe. Na eerdere succesvolle passages in Antwerpen, Gent en Mechelen wordt Kortrijk dus op zondag 20 september 2015 gaststad.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier