Auto rijp voor schroothoop na brand

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Donderdagvoormiddag brandde een voertuig volledig uit op de R8 in Kortrijk. Niemand raakte gewond maar de auto is rijp voor de schroothoop.

Het is de chauffeur van de wagen, een dame, die zelf alarm sloeg. Toen ze rond half tien aan de verkeerslichten, op het kruispunt van de Ringlaan en de Heirweg, stond merkte ze op dat er rook vanonder de motorkap kwam. De rook werd heviger, waardoor ze besloot om haar auto, een zwarte Mercedes break, op de parking van schoenwinkel Torfs te parkeren. Tegen die tijd stond het motorcompartiment reeds in lichterlaaie en kon de dame niets anders dan de brandweer te verwittigen. Eenmaal ter plaatse konden de spuitgasten niets anders meer doen dan het voertuig gecontroleerd te laten uitbranden. De chauffeur raakte niet gewond en kwam er met de schrik van af.

De brandweerofficier ter plaatse had wel bewondering voor de koelbloedige reactie van de dame. “Ze slaagde erin haar wagen van de openbare weg te verwijderen en plaatste hem ver genoeg van de handelszaken. Hierdoor kon schade aan de gebouwen worden vermeden” klinkt het vol lof.

Tijdens de bluswerken werd het verkeer op de Ringlaan naar 1 rijvak gereduceerd, waardoor er wat verkeershinder ontstond. Het tafereel kon op heel wat bekijks rekenen.

https://www.youtube.com/watch?v=wVk-AyiqI2Y

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier