Asfalt van de Kruisweg in Anzegem brokkelt verder af

Menig autovering werd reeds tot het uiterste getart door het afbrokkelende asfalt tussen de rotonde en de Kruisweg. De gearceerde stroken liggen vol steenslag die door het verkeer uit de gaten werd gereden. De weg werd al vele malen opgelapt maar is dit wel de oplossing?

Door het vele vrachtverkeer brokkelt het asfalt af in de Kruisweg. Die steenslag wordt door het verkeer uit de gaten gereden. © XC

Een buurtbewoonster die liever niet met haar naam in de krant komt, vertelt.

“Vanaf 16 uur begint het hier iedere dag terug te daveren. Het davert hier al jaren, het wordt steeds erger maar we horen het niet meer. We zijn het zodanig gewoon geworden. We slapen ook aan de straatkant, omdat we niet anders kunnen.”

Veel Vrachtverkeer

“Vooral het vrachtverkeer doet het grootste kwaad. Ze hebben de weg al heel veel moeten herstellen, ze zullen er nu ook wel weer eens een ‘lapke’ over leggen zeker? Helemaal heraanleggen, daar is er blijkbaar het geld niet voor.”

De weg ziet enorm af door het zware verkeer, we moeten dat probleem aanpakken

Schepen van Mobiliteit, Christophe Vandererven (SAMEN één), erkent het probleem.

“Het gaat hier om een gewestweg, dus hier is het Agentschap Wegen en Verkeer verantwoordelijk voor. Er is inderdaad wat slijtage, die signalen hebben we ook op de gemeentediensten gehoord. Dat werd ook al doorgegeven aan het agentschap”, legt schepen Vandererven uit.

De weg ligt er ondertussen al 14 jaar, wat voor een straat vrij jong te noemen is. De schepen vermoed dat het agentschap daardoor niet zo staat te springen om dat stuk opnieuw aan te leggen. De oplossing moeten we elders zoeken.

“De weg ziet enorm af door het zware verkeer. We moeten dat probleem aanpakken, dat kan door de vrachtwagens te bannen. Maar we mogen het probleem niet verleggen. We zijn nu bezig met gesprekken in functie van een oplossing met nabijgelegen gemeentes om een duurzame oplossing te zoeken”, zegt de schepen.

Na 40 jaar

Twee projecten staan alvast wel op de agenda tijdens deze legislatuur: de heraanleg van de Grote Leiestraat en de Waregemstraat. De heraanleg van de Grote Leiestraat zal in twee fases gebeuren, eerst van aan de rotonde tot aan de Steenbruggestraat. Nadien van de Steenbruggestraat tot aan Cardoen. Het zal waarschijnlijk een asfaltweg worden met fietspaden aan beide kanten.

Ook de Waregemstraat zou na 40 jaar eindelijk aangepakt worden. “Hierdoor zouden de mensen die daar nu in hun bed liggen te daveren, eindelijk rust moeten vinden”, besluit de schepen. (Xander Cottens)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.