Ardooise fietsbieb start de activiteiten

© (Foto JM)
Redactie KW

De opening van de Ardooise Fietsbieb die voorzien was op zaterdag 11 april ging niet door. De fietsbieb is een initiatief van Beweging..net waarbij inwoners van de gemeente fietsen voor kinderen kunnen lenen.

“Wij hadden gehoopt dat dit zou kunnen starten met de lentedagen het verschiet. Maar de coronamaatregelen lieten een start niet toe. Nochtans waren we er klaar voor en we kochten met Beweging.net reeds 25 fietsjes aan die perfect op punt staan. Ondertussen gaven enkele inwoners reeds een fietsje voor de bieb waar wij soms nog wat op punt stellingen moeten verrichten. Wij kunnen nu eindelijk de opening van de bieb aankondigen en dit is voorzien op 13 juni”, aldus Christine Hollevoet van Beweging.net .

De Fietsbieb vindt een onderkomen in ‘De Loods’. Voor 20 euro mag je er een jaar een kinderfiets ontlenen. Die kan omgeruild worden naar gelang de groei van het kind. Het aanbod vind je op www.fietsbieb.be. Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente, de Loods en KWB. De bieb zal open zijn op de tweede zaterdag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur. De afspraak kan geregeld worden op 051/745.769 en de veiligheidsmaatregelen van winkels zijn van toepassing.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.