Annuntiata Veurne voert verkeersveilige actie met fluohesjes in donkere dagen

© MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De fluoactie ‘Go for Zero’ is in het Veurnse Annuntiata-Instituut een jaarlijkse traditie geworden. ‘Gezien worden’ in het verkeer is de boodschap van de actie met fluohesjes, zeker nu leerlingen ‘s morgens en ‘s avonds in het donker het schooltraject afleggen.

Met de actie ‘Go for Zero’ streeft het Annuntiata-instituut naar nul verkeersdoden. “We willen onze leerlingen ertoe aanzetten om automatisch, zonder erbij na te denken, hun hesje aantrekken als ze zich in het verkeer begeven”, zegt adjunct-directeur Françoise Marvellie.

“Onze eerstejaars kregen hun nieuwe fluohesje van de leerlingenraad om zichtbaar te zijn in het verkeer. De hesjes en fluokaarten werden dit jaar officieel overhandigd in de verschillende klasbubbels. Na de herfstvakantie start de leerlingenraad met de fluoacties. We zullen regelmatig onverwachte controles doen op het dragen van het fluohesje. Wie het draagt, krijgt een stempel op die kaart, en voor wie alle stempels op de kaart verzamelt, hebben we een leuke verrassing in petto.”

Zorg dat je gezien wordt

Verkeersveiligheidscampagne zijn bedoeld om jongeren en ouderen te sensibiliseren. Automobilisten moeten hun gordel dragen, mogen geen alcohol gebruiken of niet gsm-en achter het stuur en niet te snel rijden. Voor jongeren is de belangrijkste boodschap: zorg dat je gezien wordt in het verkeer, voor het te laat is… Zeker in de donkere winterdagen is het belangrijk dat je als voetganger of fietser op tijd wordt opgemerkt door automobilisten. Goede fietsverlichting, reflectoren en fluohesjes zijn dus geen overbodige luxe, want daarmee ben je al op 150 meter zichtbaar voor automobilisten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier