Annick Lambrecht wil maar kan geen fietszone maken van Brugse binnenstad

Annick Lambrecht (SP.A) wil dat de Brugse binnenstad één grote fietszone wordt. Ze heeft dat voorstel dinsdagavond aan de Brugse gemeenteraad voorgelegd. Maar volgens burgemeester Dirk De fauw is dat decretaal niet mogelijk.

Annick Lambrecht wil van de binnenstad één grote fietszone maken. © Davy Coghe

“Ik heb voor mijn voorstel inspiratie gehaald in Kortrijk, waar 74 straten één verbonden fietszone vormen”, zegt het Brugse gemeenteraadslid Annick Lambrecht. Nu geldt er al zone 30 in de Brugse binnenstad, maar voor de politica garandeert dit onvoldoende comfortabel en veilig fietsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Als Brugge één fieststraat wordt, betekent dit dat alle voorrang gaat naar zwakke weggebruikers. Auto’s mogen dan geen fietsers meer voorbijsteken in de historische binnenstad“, aldus de politica.

Volgens burgemeester Dirk De fauw mogen er decretaal slechts twee ‘zones’ in een stad ingevoerd worden: “We zitten al met tonnagebeperking en zone voro betalend parkeren in de binnenstad. De wegcode laat geen derde reglement toe in eenzelfde zone. Er zijn dus juridische bezwaren.

Nu de nieuwe wegcode van kracht is, worden bakfietsen gelijkgesteld aan fietsen. Dat betekent dat bakfietsen ook in tegengestelde richting mogen rijden in de nauwe Brugse éénrichtingsstraten. Volgens Dirk De fauw is de ongeschreven hoffelijkheidsregel wenselijk om ongevallen te voorkomen…

Burgemeester Dirk De fauw had nog nieuws: “Er zullen op Brugs grondgebied tegen eind 2020 61 extra publieke laadpalen voor het opladen van elektrische voertuigen geplaatst worden. De ondergrondse parkings zijn er al mee uitgerust.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.