Amper chauffeurs bij De Lijn in Brugge

Sommige reizigers waren de pineut en stonden nodeloos te wachten aan het station. © mvn
Redactie KW

Vrijdagmorgen zijn er maar 9 van de 69 chauffeurs van de stelplaats in Brugge komen opdagen om te rijden. In totaal had een 150-tal werknemers, onder wie 70 bedienden, het werk neergelegd.

Aan de toegangspoort van de stelplaats aan het station in Brugge stond dan ook een picket opgesteld. De misnoegde chauffeurs en bedienden staken tegen de grootscheepse reorganisatie DL2020 van De Lijn. ACOD/TBM bracht op 6 februari in de ondernemingsraad van De Lijn een negatief advies uit over de plannen die de directie wil uitvoeren.

Volgens de vakbondsmensen heeft de directie op geen enkel vlak kunnen aantonen wat er precies zal verbeteren. Ze beschouwen de reorganisatie eerder als een amputatie. Ze verpreiden ook een pamflet waarop de reden tot staken wordt uitgelegd.

Ook het ACLVB overweegt vanaf 14 uur te staken als de onderhandelingen van vrijdagmiddag niets oplossen. Sommige reizigers waren de pineut en stonden aan het station nodeloos te wachten op het busje dat kwam, maar niet de juiste bestemming had.

(mvn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier