Amper 25 procent van Oostendse werven in orde met verkeersveiligheid

De politie controleert werven op signalisatie en veiligheid. Deze foto dient als voorbeeld. Deze werf is daarom niet per se in overtreding met de wetgeving. © JRO
Redactie KW

De Lokale Politie van Oostende organiseerde in september preventieve controles op verschillende werven in de stad om de verkeersveiligheid te garanderen. “Na het sensibiliseren, volgen er vanaf deze maand boetes”, laat burgemeester Bart Tommelein weten.

De verkeersveiligheid rond Oostendse werven laat soms te wensen over. De werf moet in de eerste plaats goed aangeduid worden, ze moet veilig afgesloten zijn als er niemand aanwezig is en er moet voldoende doorgang zijn voor fietsers en voetgangers.

In september sensibiliseerde de politie. Van de 31 gecontroleerde werven waren er amper 5 in orde. Een triest cijfer. Er werden toen 26 waarschuwingen gegeven. Maar vanaf oktober worden er boetes uitgeschreven.

Alle aannemers ontvingen begin oktober een e-mail waarin duidelijk werd gemaakt dat er extra controles zouden komen. Verkeersveiligheid is immers een heikel punt in onze stad en dat wensen we, samen met de politie, aan te pakken”, vertelt burgemeester Bart Tommelein.

Belang van controles

“Op maandag 5 oktober vond de eerste controleactie plaats. Daarbij werden 22 werven gecontroleerd op signalisatie en veiligheid. Dat er slechts 7 werven in orde waren, maakt het belang van de controles meteen ook duidelijk”, vertelt korpschef Philip Caestecker. Er werden 2 waarschuwingen gegeven en 10 processen-verbaal opgemaakt. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier