Alveringem is weer vlot bereikbaar

© foto JT
Redactie KW

De werken in de Sint-Rijkersstraat en het centrum van Alveringem zijn ondanks de coronacrisis vroeger klaar dan voorzien was. Het centrum van Alveringem is opnieuw vlot bereikbaar via de N8.

De N319 die door Alveringem loopt naar het kruispunt met de N8 ter hoogte van De Nieuwe Herberg werd in een volledig nieuw kleedje gestopt. Langs beide kanten van de weg werden vrijliggende fietspaden aangelegd. Tussen de fietspaden en de rijweg komt er straks een brede groene zone. Er kwamen ook nieuwe bushaltes en een middengeleider die moet toelaten om de weg veilig over te steken.

In de bochten werden in het midden van het wegdek reflectoren aangebracht. Vanaf februari was de baan volledig afgesloten. Voor de werken moesten wel tientallen grote bomen worden gerooid wat af en toe tot protest leidde. Deze werken werden gefinancierd door het Vlaams Gewest en uitgevoerd in opdracht van de gemeente Alveringem. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten