Voor de alcoholcontroles stelde de politie stelde zich op in de Spoorweglaan in Kortrijk, de Vlaskouter in Kuurne en op de Rijksweg in Lendelede.

In totaal werden 195 bestuurders gecontroleerd. Elf daarvan hadden te veel gedronken. Daarnaast moesten ook drie bestuurders hun rijbewijs voor drie uur inleveren. Zes andere bestuurders moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren. Bij nog twee andere bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken gezien de hoge intoxicatie.

Flitswagen

De anonieme flitswagen stond opgesteld in de Koning Albertstraat in Kortrijk, de Kattestraat in Kuurne en op de Rijksweg in Lendelede.

In totaal controleerde de politie 743 bestuurders. Daarvan reden er 156 te snel. Twee bestuurders komen in aanmerking voor een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor een duur van vijftien dagen. Zij reden op de Rijksweg in Lendelede 147 en 152 km/u waar slechts 70 km/u toegelaten is.

Politiezone Vlas: "In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn alcohol- en snelheidscontroles sowieso het ganse jaar door een absolute prioriteit. Maar tijdens de komende eindejaars- en nieuwjaarsperiode zijn extra intensieve en gerichte controles in het kader van de BOB wintercampagne zeker nodig, want het is de feestperiode bij uitstek. Alleen door veel gerichte controles te doen, wordt de pakkans groter en lopen hardleerse bestuurders tegen de lamp.

Voor de alcoholcontroles stelde de politie stelde zich op in de Spoorweglaan in Kortrijk, de Vlaskouter in Kuurne en op de Rijksweg in Lendelede.In totaal werden 195 bestuurders gecontroleerd. Elf daarvan hadden te veel gedronken. Daarnaast moesten ook drie bestuurders hun rijbewijs voor drie uur inleveren. Zes andere bestuurders moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren. Bij nog twee andere bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken gezien de hoge intoxicatie.De anonieme flitswagen stond opgesteld in de Koning Albertstraat in Kortrijk, de Kattestraat in Kuurne en op de Rijksweg in Lendelede.In totaal controleerde de politie 743 bestuurders. Daarvan reden er 156 te snel. Twee bestuurders komen in aanmerking voor een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor een duur van vijftien dagen. Zij reden op de Rijksweg in Lendelede 147 en 152 km/u waar slechts 70 km/u toegelaten is.Politiezone Vlas: "In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn alcohol- en snelheidscontroles sowieso het ganse jaar door een absolute prioriteit. Maar tijdens de komende eindejaars- en nieuwjaarsperiode zijn extra intensieve en gerichte controles in het kader van de BOB wintercampagne zeker nodig, want het is de feestperiode bij uitstek. Alleen door veel gerichte controles te doen, wordt de pakkans groter en lopen hardleerse bestuurders tegen de lamp.