https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Albert Heijn Bredene legt gratis shuttle in tijdens werken

© MM
Redactie KW

Wie tijdens de wegenwerken in de Kapelstraat boodschappen doet bij Albert Heijn kan sinds kort gebruik maken van een gratis shuttledienst met een elektrisch busje. Dat busje pendelt de klanten tussen een verderop gelegen parking en het commercieel centrum, waar de werken plaatsvinden en ook AH gehuisvest is. “Of hoe je een probleem positief en ecologisch verantwoord kan benaderen”, geeft supermarktmanager Mike Van Dale aan.

Je laten ophalen met een elektrisch E-shuttlebusje en je boodschappen gratis met een elektrisch vrachtwagentje laten bezorgen. Dat is wat warenhuis Albert Heijn zijn klanten in Bredene aanbiedt tijdens de langdurige wegwerkzaamheden in de Kapelstraat. De AH-vestiging bevindt zich pal in de zone waar de wegenwerken plaatsvinden.

“Er staan ingrijpende wegenwerken aan te komen in onze straat”, legt Mike Van Dale van AH Bredene uit. “Normaal is dit voor een handelsstraat een groot commercieel probleem. Ook deze werken zullen zeker voor ongemak zorgen. Voetgangers en andere weggebruikers zullen nog maar moeilijk op hun favoriete winkelbestemming raken. Maar dat is buiten de lokale Albert Heijn gerekend. In Nederland staat het elektrisch rijden best wel verder dan in België. Maar in Bredene pakken we nu uit met een primeur voor ons land: we leggen een elektrische shuttlebus in vanop een verderop gelegen parkeerterrein naar onze winkel.

Bijzonder is dat de shuttledienst niet exclusief voor AH-klanten bedoeld is. “Alle andere handelszaken in de Kapelstraat kunnen mee genieten van deze service. De elektrische shuttles rijden uiteraard enkel tijdens de openingsuren van onze AH-vestiging.” Ook voor wie met de tram naar Bredene Duinen komt winkelen, is de shuttlebus volgens Van Dale een ideale oplossing.

“De tramhalte is namelijk vlak bij de parking. En hier houdt het niet mee op. Klanten worden niet alleen met een elektrische shuttle op en af naar het parkeerterrein vervoerd, daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om hun boodschappen gratis thuis te laten bezorgen”, zegt Van Dale, die opmerkt dat meer en meer ondernemingen zich profileren als duurzaam bedrijf met aandacht voor mens en milieu. “Wat we doen in Bredene mag hiervan zeker een mooi voorbeeld genoemd.”

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.