Na middernacht wordt een zwakke neerslagzone verwacht die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone bestaat uit smeltende sneeuw die overgaat in sneeuw. Voorafgaand aan de smeltende sneeuw is er lokaal kans op een korte periode van aanvriezende regen. Ook zaterdagvoormiddag blijft de kans op lichte sneeuwval bestaan, aldus het agentschap.

Aanvriezende regen kan zorgen voor gevaarlijk gladde wegen waarbij het preventief gestrooide zout reeds weggespoeld wordt. De kans op gladde wegen bestaat vooral vanaf middernacht. Wie de baan niet op moet blijft beter thuis, luidt het verder. Weggebruikers die deze nacht wel de weg op moeten krijgen de raad om hun rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden van het wegdek. Een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden is de boodschap. De actuele toestand van de verkeerssituatie kan worden opgevolgd via de website van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be).

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer volgen naar eigen zeggen nauwgezet de toestand op de weg op en zullen uitrijden waar en wanneer nodig. Het agentschap gebruikte overigens tijdens de huidige winterperiode al 32.000 ton smeltmiddelen om de Vlaamse gewest- en autosnelwegen sneeuw- en ijsvrij te houden.

(Belga)