Afrit N382 naar Eikenlaan blijft open

De afrit van de Expresweg (N382) naar de Eikenlaan in Waregem blijft open. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) beslist na een dringende vraag van burgemeester en Vlaams Parlementslid Kurt Vanryckeghem (CD&V). Een proefproject toonde aan dat de sluiting enkel tot verkeerschaos leidde.

© PNW
© PNW

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) draait een historische beslissing terug. De Vlaamse overheid eiste dat de afrit op de Expresweg (N382) definitief dicht ging, om de verkeersveiligheid op die weg te verhogen.

Alleen zijn de bedrijven, noch de oppositie, noch de CD&V-meerderheid te vinden voor die plannen. Velen vreesden een verkeersinfarct op de omliggende wegen en die vrees werd bewaarheid. Een proefopstelling toonde aan dat de ingreep tot lange files leidde in de Roterijstraat in Sint-Eloois-Vijve.

Op basis van het proefproject nam burgemeester en Vlaams Parlementslid Kurt Vanryckeghem (CD&V) contact op met minister Peeters. Hij vroeg om de piste van een definitieve sluiting te verlaten en werk te maken van een oplossing.

Verkeersveiligheid

“Ik ben blij te vernemen dat het Agentschap Wegen en Verkeer het nodige zal doen om een veilige afslagstrook te implementeren. Belangrijk en uitermate goed nieuws voor de verkeersveiligheid in onze stad”, reageert de burgervader.

Het kabinet van minister Peeters motiveert de beslissing door het feit dat het kruispunt van de Eikenlaan en de Expresweg vroeger een zogenaamd zwart punt was, maar dat er de laatste jaren geen zware ongevallen meer gebeurden. “Vooral het dichten van de middengeleider op het kruispunt is de verkeersveiligheid ten goede gekomen”, klinkt het. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.