Afgewerkt Kapellepad is veilige fiets- en wandelverbinding

De heraanleg van het Kapellepad werd gefinaliseerd. De werken, uitgevoerd door nv Jozef Vanden Buverie en co, gingen op 28 september van start en werden vorige week beëindigd.

Schepen Axel Weydts aan het Kapellepad. © gf

De schoolomgeving Sint-Anna heeft er zo een kwalitatieve fiets- en wandelverbinding, gescheiden van het autoverkeer, bij. Axel Weydts, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken: “De upgrade van het Kapellepad is een weloverwogen investering om de fietsende scholieren van het Don Boscocollege en Kinderland een veilige route naar school te geven. Samen met de nieuwe fietsstraat op Sint-Anna en het toekomstige afgescheiden fietspad in de Don Boscolaan is dit een van de vele investeringen voor deze schoolomgeving.”

Trage wegen

Na de naamgeving en bebording wordt nu verder werk gemaakt van het onderhoud, heraanleggen en weer openstellen van afgesloten trage wegen. Zo werd naast het Kapellepad ook het Aubettepad onlangs weer opengesteld voor wandelaars en fietsers, na jaren te zijn afgesloten. De stad Kortrijk voert daarmee de ambitie uit om trage wegen op te waarderen, kwalitatiever en gebruiksvriendelijker te maken. Voor recreatieve wandelaars en fietsers maar ook als autovrij alternatief voor het woon-werkverkeer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.