https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Actiegroep wil zwaar vervoer uit Lichterveldse straten weren

De boodschap is duidelijk: de buurtbewoners willen hier geen zwaar verkeer. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Een actiegroep wil het zwaar verkeer bannen uit de Zwevezelestraat en de Koolskampstraat in Lichtervelde. Het gemeentebestuur heeft oren naar de bezorgdheden van de buurtbewoners.

Sinds kort prijken aan verscheidene ramen in de Zwevezele- en Koolskampstraat in Lichtervelde opvallende affiches. De initiatiefnemers willen eerst de buurt warm maken voor hun actie alvorens met de pers te praten, maar hun boodschap is duidelijk: ze willen geen zwaar vervoer meer in hun straat. Er werd ook al een Facebookgroep in het leven geroepen, die ondertussen bijna 100 leden telt.

Op de gemeenteraad

Schepen van Mobiliteit Steven Bogaert (CD&V) toont begrip. “Ik deel de bezorgdheid van de buurtbewoners. Het zwaar vervoer weren is zelfs een punt in ons mobiliteitsplan. We zijn al even in gesprek met de vervoersregio en met wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer om te bekijken wat mogelijk is. We zullen dit punt ook op de agenda zetten voor de gemeenteraad van maandag 27 september.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten