Aantal bussen van De Lijn daalt in stadscentrum Waregem

Straks nog minder bussen van de Lijn in de Stationsstraat, één van de centrumstraten in Waregem. © DJW
Redactie KW

Begin volgend jaar wordt het nieuwe mobiliteitsplan voor het stadscentrum en omgeving ingevoerd. Daarnaast is er ook een nieuw openbaar vervoersplan voor de regio van kracht. Beide zullen ervoor zorgen dat het aantal bussen van De Lijn in het centrum van Waregem (Keukeldamstraat, Holstraat, Markt, Stationsstraat) gevoelig zal dalen.

Ook nu is de daling al zichtbaar omdat er heel wat bussen stoppen aan de nieuwe haltes langs de ring R35, vooral de recent ingerichte haltes in de Noorderlaan en de Zuiderlaan. Dat zijn dagelijks al 24 bussen minder.

Vanaf maandag 9 november daalt dit aantal met nog eens 80 bussen per dag. Vanaf de start van het nieuwe openbaar vervoersplan in januari 2022 verdwijnen dan alle resterende bussen over de Markt en omliggende straten. Er komen dan onder andere nog enkele bijkomende haltes langs de ring, zodat het stadcentrum steeds op wandelafstand blijft liggen.

De eerste concrete aanpassing start op 9 november met de heraanleg van de bocht Stormestraat – Stationsstraat. Vanaf dan rijden er geen Lijnbussen meer van het station over de Markt naar de Keukeldam richting Zulte. Zij moeten vanaf dan langs de ring R35 met de haltes Scholen Westerlaan, Regenboogstadion en Zorgcampus. In de andere rijrichting blijven de Lijnbussen wel nog over de Markt rijden, tot eind 2021.

(DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.