Aanleg 3A-knooppunt in Rumbeke zal pas na nieuwjaar starten

© AWV
Jos Remaut

Normaal was de start van deze werken voorzien voor dit najaar, maar daar zit dus wat vertraging op. Toch blijft de voorziene deadline overeind : het nieuwe knooppunt moet volledig gebruiksklaar zijn wanneer het nieuwe ziekenhuiscomplex van AZ Delta daar begin 2019 de deuren opent.

De eigenlijke werken voor de aanleg van de 3A-knooppunt op de N36 zullen pas midden januari starten, maar ondertussen zullen er ter hoogte van het kruispunt met de Kwadestraat al een aantal voorbereidende werken gebeuren.

Begin december start de aannemer, de firma Stadsbader, met een grindkernstudie. Deze studie is nodig om ervoor te zorgen dat de fundering van de weginfrastructuur stevig genoeg is. We hebben hier immers te maken met onstabiele grond.

Ondertussen zal de aannemer ook al voorbereidende werken uitvoeren voor de eigenlijke herinrichting van de N36. Zo start hij vanaf 4 december met de asfaltering van het fietspad langs de N36 aan de kant van Accent Business Park. Tijdens fase 1, 2 en 3 van de eigenlijke werken zullen auto’s die uit de richting van de E403 komen immers over dat fietspad geleid worden. Tijdens deze voorbereidende werken, die tot 15 december zullen duren, moeten fietsers een omleiding volgen via de Kwadestraat en de Armoedestraat. Ook voor het autoverkeer zal er hinder zijn: op de N36 zal in de richting naar Roeselare toe overdag één rijvak worden ingenomen. ‘s Avonds wordt de signalisatie opzij geschoven: tussen 18 en 7 uur zal er geen rijstrook worden ingenomen.

Het 3A-knooppunt moet klaar zijn op 30 november 2018 en zal 5,5 miljoen euro kosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier