Aanbod blauwe deelfietsen breidt verder uit in Kortrijk

© belga
Redactie KW

BlueBike, het deelfietsensysteem van de gekende blauwe fietsen, brengt in samenwerking met vzw Mobiel 15 extra fietsen naar Kortrijk. In totaal rijden er nu 64 BlueBikes in de stad rond.

De typische blauwe stadsfietsen zijn terug te vinden aan het station en zijn vooral bedoeld om korte afstanden tussen het station en de eindbestemming met de fiets te overbruggen. In 2018 werden in Kortrijk exact 8.615 ritten met de BlueBike geteld. Op 25 november 2019 werden al 8.738 ritten genoteerd, wat betekent dat er opnieuw een verdere stijging is van het gebruik van de deelfietsen.

“We zijn enthousiast met de uitbreiding van het aantal fietsen”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A). “Op deze manier wordt de stijging van het gebruik van BlueBike in Kortrijk ondersteund en gestimuleerd. Met Stad Kortrijk blijven we verder inzetten op het aantrekken en het gebruik van kwalitatieve deelfietssystemen.”

Groene Mobits

Naast BlueBike zijn er ook nog de groene Mobit-deelfietsen. Mobit is het fietsdeelsysteem die werkt met een app en een slim slot dat je kan openen met je smartphone. Het gebruik van deze fietsen is eveneens in stijgende lijn. Kortrijk publiceert eerstdaags een bestek om dergelijk deelfietsensysteem op structurele basis te kunnen aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier