Roeselare Touring waarschuwt voor meer ongevallen tijdens de herfst

Volgens mobiliteitsorganisatie Touring zijn de maanden oktober en november moeilijke maanden op de weg. In 2018 vertegenwoordigden deze twee maanden een vijfde van het totaal aantal verkeersslachtoffers. "De overgang naar een nieuw seizoen met een veranderend weerbeeld, vraagt een aanpassing van het rijgedrag van de weggebruiker", zegt Touring.

Torhout Proefopstelling voor parkeren in Torhoutse Werken- en Langepijpestraat

Johan Sabbe

Zowat iedereen is het erover eens dat de verkeersveiligheid in de Langepijpestraat en de Werkenstraat, twee parallelle verbindingen tussen de Oostendestraat en de Vredelaan, te wensen overlaat. Beide straten zijn relatief smal en er wordt te snel gereden. Maar over hoe je dat probleem het best aanpakt, is de eensgezindheid veel minder groot. Of sterker nog: lopen de meningen flink uiteen. Binnenkort zal het stadsbestuur in beide straten proefopstellingen aanbrengen die tot april behouden blijven.

Zwevegem Nieuw keuringsstation op De Pluim kan dagelijks 550 wagens verwerken

Maandagmorgen is de nieuwe autokeuring geopend op De Pluim. Tot eind vorige week konden automobilisten terecht in een oude vestiging in Harelbeke. Die sloot na zestig jaar de deuren. "Nu kunnen we tot 550 voertuigen per dag ontvangen", zegt Ignace Van Overbeke, ceo van Keuringsbureau Motorvoertuigen.

Ieper Nieuwe Ieperse scholencampus baart Fietsersbond zorgen

De Fietsersbond Ieper vindt dat de nieuwe scholencampus beter op de site van het vroegere goederenstation kan komen, maar juicht het idee voor een fietssnelweg en een fietserstunnel om Noyellepad met Scholierenpad te verbinden toe.

Vijfde minder Vlamingen haalt rijbewijs

Vorig jaar zijn in Vlaanderen fors minder praktijkexamens afgelegd en rijbewijzen uitgereikt. Dat komt door de strengere voorwaarden, maar ook door het dalend enthousiasme bij jongeren, schrijft De Tijd woensdag.

Ieper Infrabel sluit overweg Casselstraat in Vlamertinge op 15 november

Na de commotie over de sluiting van de overweg in de Sint-Jansstraat in Poperinge, wil spoorwegbeheerder Infrabel nu ook vier overwegen sluiten in Ieper. De gemeenteraad stemde unaniem voor een negatief advies over de sluiting van de vier overwegen, maar burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) benadrukte dat Infrabel de toestemming van de stad niet nodig heeft.