Ieper Westhoek krijgt vier miljoen euro om belbussen en pendeldiensten te organiseren

De Lijn maakte deze week de verdeling van de budgetten voor de zogenaamde vervoerregio's bekend. Vanaf eind volgend jaar krijgt de vervoersregio Westhoek vier miljoen euro ter beschikking om vervoer op maat te organiseren, zoals belbussen en pendeldiensten. "Het wordt in ieder geval een grote uitdaging om voor goed openbaar vervoer te zorgen."

Loppem Opgelet: Rotonde Loppem donderdagnacht volledig afgesloten.

De werken aan de nieuwe rotonde ter hoogte van het complex Loppem (E40) komen in een laatste fase. In de loop van de komende weken wordt de tweede helft van de rotonde gebetonneerd en worden een aantal zaken verder afgewerkt. Tijdens deze laatste werken zal de verkeerssituatie nog wat wijzigen.

Kortrijk Elektrische deelsteps Circ van start in Kortrijk

Kortrijk startte donderdag een proefproject met deelsteps van het bedrijf Circ in het centrum van de stad. Meer specifiek worden vijftig elektrische deelsteps op vijftien strategische locaties in het centrum van de stad geplaatst.

Brugge Brugge zet in op betere fietsinfrastructuur

De burgemeester van Brugge, Dirk De fauw (CD&V), belooft in te zetten op betere fietsinfrastructuur in zijn stad. Hij kondigt daarbij meteen vier nieuwe fietsstraten aan. Dat doet hij na vragen van inwoners om meer fietspaden aan te leggen. Momenteel zijn er al drie fietsstraten in Brugge.

Rekkem Er stinkt iets in Rekkem...

Café-restaurant "Inter" was voor heel wat vrachtwagenchauffeurs een gevestigde waarde aan de grensovergang in Rekkem. Toen het finaal de deuren sloot, konden velen onder hen niet meer genieten van een maaltijd net voor ze Frankrijk binnen reden maar ook een ander probleem stak de kop op. Een probleem met een geurtje.

Zwevegem Ontbrekende schakel Guldenspoorpad is afgewerkt

Dinsdagmiddag werden de werken aan de oversteek van het Guldenspoorpad in de Otegemstraat in Zwevegem afgerond. Ook het stuk fietspad tussen de Otegemstraat en de Deerlijkstraat is zo goed als klaar.

Beernem Gemeente Beernem pakt parkeerdruk in stationsbuurt aan

De werken aan de stationsomgeving van Beernem hebben gevolgen voor de mobiliteit in en rond het station. Een van de problemen is de parkeerdruk aan het station. Daarvoor vroeg gemeenteraadslid Piet De Rycke (CD&V) op de gemeenteraad van april wat de gemeente kon doen om die parkeerdruk te verlichten. Op de gemeenteraad van twee weken geleden kreeg hij een bevestigend antwoord van de meerderheid.