99 procent van de gecontroleerde bestuurders in orde tijdens de BOB-wintercampagne in Kortrijk

Zowel op zaterdag 8 als zondag 9 december voerde de politiezone Vlas tijdens de BOB-wintercampagne nieuwe alcoholcontroles uit.

© Foto Belga

De politie controleerde op zaterdag in totaal 95 bestuurders. Twee daarvan hadden te veel gedronken. De ene overtreder moest zijn rijbewijs drie uur inleveren, de andere zes uur. Er werden ook acht processen-verbaal opgesteld wegens inbreuken op de autoverzekering, defecte lichten, technische keuring, …

Op zondag controleerde de politie 178 bestuurders. Daarvan had niemand te veel gedronken. Er werden wel 21 processen-verbaal opgesteld wegens inbreuken op de gordeldracht, GSM-gebruik achter het stuur, technische eisen, autoverzekering, ….

Politiezone Vlas: “De inwoners en bezoekers van Kortrijk, Kuurne en Lendelede weten intussen dat alcoholcontroles in de politiezone sowieso het ganse jaar door een absolute prioriteit zijn. Toch zijn tijdens de huidige eindejaars- en nieuwjaarsperiode extra intensieve en gerichte controles in het kader van de BOB-wintercampagne zeker nodig, want het is dé feestperiode bij uitstek! Alleen door veel gerichte controles te doen wordt de pakkans groter en lopen hardleerse bestuurders tegen de lamp. Het overgrote deel van de bestuurders heeft die boodschap duidelijk begrepen”.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.