540.000 euro om snelwegparking Westkerke veiliger te maken

© (Foto Davy Coghe)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

“We werden onlangs door het kabinet van minister van Mobiliteit Lydia Peeters op de hoogte gebracht van de concrete timing van de eerder aangekondigde werken aan de snelwegparking in Westkerke. Er wordt hiervoor 540.000 euro voorzien”, meldt burgemeester Anthony Dumarey.

Er worden drie maatregelen genomen om de parking veiliger, beter bewaakt en moeilijker bereikbaar te maken voor transmigranten. “Om voor meer veiligheid te zorgen wordt op de middenberm een constructie voorzien zodat over de snelweg lopen bijna onmogelijk wordt. In de loop van 2022 worden camera’s geplaatst waarvoor de aanbesteding in de komende weken wordt gepubliceerd. En het hekwerk wordt vernieuwd en er worden poorten geplaatst die het voor de politiediensten gemakkelijker moeten maken om rap ter plaatse te geraken”, legt de burgemeester de planning van de werken aan de snelwegparking uit.

Ook werd in 2021 al een nieuwe raamovereenkomst met een bewakingsfirma afgesloten die de komende 2 jaar opdrachten zal uitvoeren langs de snelwegen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.