53% van de werknemers van Page Elektronica kiest voor de fiets na Testkaravaan

Na een deelname aan de campagne 'Testkaravaan', kiest iets meer dan de helft van de werknemers van Page Elektronica voor een duurzaam alternatief om naar het werk te pendelen. © MD
Redactie KW

Bij Page Elektronica in de Casselstraat in Poperinge, waar men vooral printplaten bestukt, namen 63 medewerkers gedurende twee weken deel aan de ‘Testkaravaan’. Samen legden ze 3.300 kilometer af op een duurzame manier en zo stootten ze ongeveer 430 kilogram minder CO2 de lucht in.

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (SP.A): “Met dit innoverende initiatief willen we bedrijven stimuleren om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Daartoe stellen we als provincie een vloot duurzame vervoermiddelen ter beschikking. Vooral voor mensen die op minder dan 15 kilometer van het werk wonen, is de elektrische fiets zeker een haalbare kaart. Een nieuwkomer in de Testkaravaan is de speed pedelec. Deze snelle elektrische fiets met een trapondersteuning tot 45 km/u maakt nog langere afstanden mogelijk. Maar ook plooifietsen, bakfietsen, fietskarren of het openbaar vervoer zijn alternatieven die zeker het proberen waard zijn.”

Page Elektronica test

“Deze testkaravaan is echt iets voor ons“, vertelt zaakvoerder Luc Page. “Hier werken we met 180 personeelsleden en meer dan de helft is afkomstig uit Poperinge. Daarnaast hebben we niet veel parkeermogelijkheden bij ons bedrijf, waardoor niet iedereen met de auto naar het werk kan komen. Alternatieve vervoersmiddelen ondersteunen en testen we dan ook graag.”

“Onze mensen hebben meestal een zittende job, dus het gezondheidsaspect mogen we ook niet uit het oog verliezen. De testperiode was ideaal voor onze personeelsleden om kennis te maken met de verschillende soorten fietsen. Van verschillende personeelsleden, die in deelgemeenten van Poperinge wonen, hoorde ik ook dat ze tijdens de proefperiode een mooie en makkelijke fietsroute gevonden hebben om naar het werk te komen.”

Teamgeest bevorderen

Ook personeelsleden die al duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel wilden testen, konden zich registreren voor deze campagne. Zij maakten ook kans op een prijs. Gewezen profwielrenner Nico Mattan, ambassadeur van de Testkaravaan, mocht zes prijzen uitreiken: drie fietstassen, drie waardebonnen ‘100% West-Vlaams’ ter waarde van 30 euro en als hoofdprijs een waardebon van een sportwinkel ter waarde van 250 euro.

Volgens de jongste telling komt 53% van onze personeelsleden nu met de fiets. En heel wat van hen komt samen in groepjes, wat de teamgeest al onderweg bevordert. We willen dit verder stimuleren met fietspremies. Pas in het najaar verhuist drie vierde van onze medewerkers naar onze nieuwe site op Sappenleen, waar vroeger Barco zat. Er ontbreken immers nog enkele vergunningen”, besluit zaakvoerder Luc Page.

(Tekst:AHP – Foto: MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier