42,8 procent blaast positief bij alcoholcontrole in Izegem

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er in de politiezone RIHO opnieuw heel wat controles uitgevoerd. In de Dirk Martenslaan in Izegem werden 9 van de 21 chauffeurs betrapt op dronken rijden. Een snelheidsduivel werd daarbij geflitst aan 122 kilometer in de bebouwde kom.

© STEFAAN BEEL

De politiezone RIHO zet in Roeselare, Izegem en Hooglede flink in op controles, zeker nadat de resultaten vorig weekend barslecht waren. Het kan echter nog slechter, in de nacht van vrijdag op zaterdag werden in de Dirk Martenslaan 21 chauffeurs gecontroleerd. Negen daarvan hadden te veel gedronken, drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Er werden daar 43 voertuigen gecontroleerd op snelheid, elf processen-verbaal werden opgesteld. De hoogste snelheid was 122 kilometer per uur, het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Ook op andere plaatsen werd er gecontroleerd. In totaal werden er 118 voertuigen op alcohol gecontroleerd, waarvan 15 positief, goed voor 12,71 procent globaal. Zo’n 462 voertuigen werden op snelheid gecontroleerd, 31 processen-verbaal werden uitgeschreven.

De politie laat weten dat er nog meer controles volgen.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.