406 bestuurders te snel tijdens weekend Monteberg Rally

Redactie KW

De politie hield verkeerscontroles tijdens het weekend van de Monteberg Rally in Ieper en Poperinge. In totaal reden 406 bestuurders te snel.

Met de Station Le Seau Monteberg Rally kwam de rallysport in ons land opnieuw op gang in Ieper en Poperinge. Organisator Club Superstage en de gemeentebesturen deden er alles aan om de rally coronaproof te houden. “We bewezen dat coronaproof rally’s organiseren mogelijk is en ook de rallyfans respecteerden de nieuwe spelregels voorbeeldig”, liet Club Superstage na afloop weten.

Tot 179 km/uur

Het verkeer tijdens het rallyweekend verliep echter niet zo veilig. Dat blijkt uit de resultaten van de verkeerscontroles, die politiezone Arro Ieper maandag bekendmaakte. Op zaterdag reden 180 – bijna 10% – van de 1.889 gecontroleerde wagens te snel. Op zondag waren dat er 226 – bijna 8% – van de 2.843 gecontroleerde wagens. Enkele uitschieters: 179 km/uur in zone 90 en 143 km/uur in zone 90. Twee van de twintig gecontroleerde bestuurders hadden te veel gedronken. Opvallend: er zijn 102 inbreuken vastgesteld voor het negeren van het verbodsbord C3. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier