De elektrische deelstep is razend populair in Oostende, en nu wordt dat beloond. "Met meer dan 100.000 ritten en meer dan 20.000 nieuwe gebruikers, is het vervoersmiddel op korte tijd al helemaal ingeburgerd in onze stad", reageert Björn Anseeuw, de schepen voor Mobiliteit. "Klachten over hinder zijn er niet. Door de steeds toenemende vraag laten we voortaan 750 in plaats van 500 steps toe in de stad."

180.000 km, of 1,8 km per rit, dat is wat er de voorbije drie maand werd afgestept in Oostende. "En dat de Oostendenaar de step als een volwaardige mobiliteitsoplossing heeft omarmd, blijkt uit het feit dat de steps steeds meer wordt gebruikt op elk moment. Dag én nacht," vertelt Björn Anseeuw. "Op zondagochtend naar de bakker, op dinsdagochtend naar de tramhalte of op zaterdagavond na een avondje stappen huiswaarts met de step. Niemand kijkt er nog van op."

Oostende als voorbeeldstad

Opvallend is ook dat er geen klachten zijn over hinderlijke steps. "We hebben een duidelijk reglement", verklaart Anseeuw. "Dat zorgt ervoor dat de verhuurder van de steps er alles aan moet doen om mogelijke hinder te vermijden. Het gebruik van de steps wordt dagelijks van heel nabij opgevolgd. Zo worden er steeds voldoende, maar nooit te veel steps in de stad worden geplaatst. Maar bovenal is de komst van de nieuwe steps de verdienste van de Oostendenaar die er erg verstandig mee omgaat. Zij maken van Oostende een voorbeeldstad."

(BELGA)

De elektrische deelstep is razend populair in Oostende, en nu wordt dat beloond. "Met meer dan 100.000 ritten en meer dan 20.000 nieuwe gebruikers, is het vervoersmiddel op korte tijd al helemaal ingeburgerd in onze stad", reageert Björn Anseeuw, de schepen voor Mobiliteit. "Klachten over hinder zijn er niet. Door de steeds toenemende vraag laten we voortaan 750 in plaats van 500 steps toe in de stad."180.000 km, of 1,8 km per rit, dat is wat er de voorbije drie maand werd afgestept in Oostende. "En dat de Oostendenaar de step als een volwaardige mobiliteitsoplossing heeft omarmd, blijkt uit het feit dat de steps steeds meer wordt gebruikt op elk moment. Dag én nacht," vertelt Björn Anseeuw. "Op zondagochtend naar de bakker, op dinsdagochtend naar de tramhalte of op zaterdagavond na een avondje stappen huiswaarts met de step. Niemand kijkt er nog van op."Opvallend is ook dat er geen klachten zijn over hinderlijke steps. "We hebben een duidelijk reglement", verklaart Anseeuw. "Dat zorgt ervoor dat de verhuurder van de steps er alles aan moet doen om mogelijke hinder te vermijden. Het gebruik van de steps wordt dagelijks van heel nabij opgevolgd. Zo worden er steeds voldoende, maar nooit te veel steps in de stad worden geplaatst. Maar bovenal is de komst van de nieuwe steps de verdienste van de Oostendenaar die er erg verstandig mee omgaat. Zij maken van Oostende een voorbeeldstad."(BELGA)