200 uur werkstraf voor dollemansrit van Bruggeling op E40

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 40-jarige Bruggeling veroordeeld tot 200 uur werkstraf voor gewapende weerspannigheid en slagen en verwondingen aan zijn partner. Gunther V.O. werd na een wilde achtervolging op de E40 in Zwijnaarde ingerekend. Het openbaar ministerie had 18 maanden effectieve celstraf gevorderd.

Beide betrokkenen kwamen in het verleden al met het gerecht in aanraking. Gunther V.O. zat onder andere een celstraf van acht jaar uit voor een gewapende overval. Zijn partner Carolien V.L. werd in 2010 tot 15 jaar opsluiting veroordeeld voor de moord op een liefdesrivale. Op 10 februari 2017 ontstond in hun woning in Brugge een hoogoplopende ruzie over het speedgebruik van de beklaagde. V.O. dreigde zich samen met hun tweejarige dochter ‘kapot te rijden’ en deelde een kopstoot uit aan zijn vriendin.

Achtervolging

Toen de politie ter plaatse kwam, sloeg de beklaagde samen met hun kind op de vlucht. Het meisje zat zonder veiligheidsgordel op de passagierszetel van zijn wagen. Er ontspon zich op de E40 een achtervolging aan snelheden tot 180 kilometer per uur. Bij een eerste wegblokkade in Aalter leek V.O. eerst te stoppen, waarna hij toch doorreed. Twee politiemensen konden slechts ternauwernood wegspringen. Volgens de politie leek de man zijn dochter als een schild te gebruiken. Pas in Zwijnaarde kon de verdachte dankzij een file klemgereden worden.

Leven terug op de rails

De beklaagde zat een maand in voorhechtenis voor poging tot doodslag, maar daar werd hij niet meer voor vervolgd. De verdediging legde uit dat V.O. zich ondertussen verzoend heeft met zijn partner. “Die ochtend heeft hij een dwaze beslissing genomen door te vluchten, maar nu hebben ze hun leven terug op de rails. Van drugsgebruik is ook geen sprake meer”, aldus meester Mathieu Langerock. De advocaat vroeg met succes om zijn cliënt een werkstraf op te leggen. Als V.O. de werkstraf niet of onvolledig uitvoert, belandt hij alsnog voor twee jaar achter de tralies.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.