2.497 bestuurders reden te snel in maart

Redactie KW

De flitswagen van de lokale politie controleerde in de maand maart 24.680 voertuigen op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 2.497 (ofwel 10 %) te snel.

De snelheidscontroles van maart in de politiezone Damme/Knokke-Heist zijn bekend. Ongeveer 2 op 5 overtreders hadden een erg zware voet en reden meer dan 10 km/u te snel. 1 wagen haalde zelfs een topsnelheid van 107 km/u op een locatie waar slechts 50 km/u is toegelaten.

“De campagnes en controles blijven nodig om hardrijders er aan te herinneren dat overdreven snelheid niet thuishoort in het verkeer,” zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “In de strijd tegen verkeersonveiligheid zet ons korps veel personeel en middelen in. De aanpak van de 4 grote killers in het verkeer, namelijk een overdreven of onaangepaste snelheid, rijden onder invloed van alcohol of drugs, gsm’en achter het stuur én het niet dragen van de gordel is een prioriteit in ons handhavingsbeleid.”

In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.