17 procent van de bestuurders reed in juni te snel in Damme en Knokke-Heist

© itockphoto
Redactie KW

Bij snelheidscontroles in Damme en Knokke-Heist werden in de loop van de maand juni maar liefst 17 procent van de wagens geflitst. Dat meldt de politie van de zone Damme/Knokke-Heist. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 100 kilometer per uur waar slechts vijftig per uur toegelaten is.

In totaal voerde de lokale politie afgelopen maand 12.207 snelheidscontroles uit, waarvan ongeveer 7.500 in Damme. 17 procent van de bestuurders liep tegen de lamp. In Knokke-Heist (13 procent) werden minder mensen geflitst dan in Damme (19 procent). Daarnaast reden ook nog 295 bestuurders aan te hoge snelheid voorbij een vaste flitscamera.

Op verschillende plaatsen werden ook erg forse snelheidsovertredingen vastgesteld. Een snelheidsduivel haalde zelfs een snelheid van 100 kilometer per uur, waar slechts vijftig per uur toegelaten is. Op de N49 is 90 kilometer per uur de maximumsnelheid, maar werd toch iemand geflitst aan 169 per uur. De hardrijders zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de Brugse politierechtbank.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier