12.000 mensen namen deel aan tweede editie van ‘De testkaravaan’

Franky De Block samen met de winnares van de hoofdprijs Rita Pladijs, directeur KEI-Dunecluze Marc Vanmeenen (uiterst rechts), enkele medewerkers van de Provincie West-Vlaanderen en winnaars en deelnemers aan de actie van het instituut in Oostduinkerke. © JT
Redactie KW

Vrijdagmiddag 11 september had het slotmoment plaats van de actie ‘testkaravaan’ onder impuls van en in samenwerking met het Provinciebestuur West-Vlaanderen.

Na een drink en een welkomstwoord van Marc Vanmeenen, directeur en voorzitter Comité PBW Kei-Dunecluze werd overgegaan naar de uitreiking van enkele prijzen en de hoofdprijs: een elektrische fiets. Gedeputeerde voor mobiliteit Franky De Block mocht de hoofdprijs overhandigen aan Rita Pladijs, werkzaam in ‘Dunecluze’ en woonachtig in Oostduinkerke.

Er werden ook nog vijf andere prijzen geschonken aan deelnemers van de testkaravaan in de KEI-Dunecluze.

De testkaravaan bereikte vorig jaar maar liefst 10.000 werknemers. Ook dit jaar is ze te gast bij 19 deelnemende bedrijven, samen goed voor 12.000 deelnemers.

Met dit initiatief wil de Provincie West-Vlaanderen werknemers stimuleren om minder de auto te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Door 65 elektrische fietsen in de testvloot op te nemen, willen de initiatiefnemers de werknemers laten kennis maken met de voordelen van deze fietsen als vervoermiddel tussen de woon- en de werkplaats.

Niet minder dan 73 personeelsleden van de KEI-Dunecluze hadden zich ingeschreven voor deze campagne. In twee weken legden ze samen meer dan 14.000 kilometer af op een duurzame manier.

Dat is goed voor meer dan 2 ton minder CO2 in de lucht.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.