Verkavelingsaanvraag voor bosje Eikenlaan in Eernegem

Redactie KW

Eernegem Er is een verkavelingsaanvraag ingediend voor het bosje langs de Eikenlaan. Een prachtig bosje van 1583 m² langs het begin van deze straat zal uit het centrum van Eernegem verdwijnen.

Het is de firma Decock uit Zedelgem die deze aanvraag heeft ingediend.

“We zullen die aanvraag bekijken”, reageert burgemeester Karl Bonny (CD&V), “en nagaan wat er precies gevraagd wordt. Uiteraard komt er een openbaar onderzoek. Daarbij wordt het wachten op de reactie van de buurtbewoners.”

In augustus lanceerden enkele buurbewoners een petitie om dat waardevolle stukje groen in het centrum van de gemeente te behouden. Ze verzamelden 113handtekeningen bij omwonenden. Toch heeft dat niet geleid tot de aankoop van het bosje door de gemeente. De geraamde kostprijs was toen 300.000 euro. Enkel CD&V bleek bereid om hier de groene kaart te trekken.

“Zelf zal ik geen initiatief meer ondernemen”, vervolgt de burgemeester. “Bij mijn eerste vraag kreeg ik bij de andere politieke partijen weinig gehoor. Ik begrijp niet waarom men zo’n prachtig stukje groen in het centrum van een dorp wil laten verdwijnen. Of, laten we zeggen, ik begrijp het wel. Blijkbaar komt het door de foute ligging van het bosje. Het moet immers verdwijnen omdat het aan de tuin van mijn huis paalt. De Vlaamse gaai die er onlangs neergestreken is en het eekhoorntje zullen andere oorden moeten opzoeken.”

(KV)

Uit Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.