WTC De Lustige Boerkens uit Sint-Lodewijk start 50ste seizoen

De Lustige Boerkens zijn klaar voor hun 50ste wielerseizoen. © (foto MVD)
Redactie KW

De wielertoeristenclub De Lustige Boerkens startte een nieuw seizoen. Het 50ste inmiddels en dat gouden jubileum willen voorzitter Christ Van Lerberghe en zijn clubgenoten niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

“De Lustige Boerkens slagen er als recreatieve fietsclub al een halve eeuw in om mensen bijeen te brengen om hun geliefkoosde hobby te beoefenen.

“Dat we een straffe wielerclub zijn, weet iedereen ondertussen al een beetje. Zo straf zelfs dat wij, nog vooraleer de eerste meter is gereden, nu al een kampioene in onze rangen tellen. Amalia Dewaele behaalde immers onlangs de titel van clubkampioene in de categorie dames nieuwelingen bij wielerclub KSV Deerlijk. Het jaar 2020 brengt weer een rijk gevulde activiteitenkalender waarbij elk ‘boerke’ ongetwijfeld zijn gading zal kunnen vinden”, aldus Christ Van Lerberghe tijdens de officiële opening van het nieuwe seizoen.

Friesland

“Uitschieters zijn er genoeg met zeker de Historic Rally op 4 juli en de jubileumrit op 12 juli die de apotheose van het seizoen moet worden en waarbij we hopen om zoveel mogelijk leden en oud-leden van de voorbije 50 jaar aan de start te krijgen voor een authentieke fietstocht. Onze jaarlijkse tweedaagse wordt in dit jubileumjaar uitzonderlijk een driedaagse trip naar Friesland in Nederland.

Ook dit jaar zijn er weer verschillende titels te behalen: laureaat, kampioen, sportiefste lid, bergkampioen, ploegenklassement…”, vervolgt Christ Van Lerberghe.

Op zaterdag 14 november hopen wij ons jubileumjaar in schoonheid te mogen afsluiten met een ontvangst in het gemeentehuis en aansluitend een clubfeest, waarbij alle kampioenen en verdienstelijke leden in de bloemetjes worden gezet en de leukste anekdotes van het voorbije jaar terug worden opgerakeld.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier