Turnclub KEL annuleert zijn gymshow omwille van het coronavirus

foto LVW
Redactie KW

De maatregelen en de aanbevelingen om het coronavirus tot een minimum te beperken veroorzaakt ook heel wat annulaties bij verenigingen en sportclubs. Zo besliste turnclub Krachtig en Lenig vandaag om haar gymshow van komende zaterdag te annuleren.

“Met spijt in het hart namen we deze beslissing en dit in nauw overleg met burgemeester Youro Casier”, benadrukt KEL-voorzitter Hannes Decorte. “De gezondheid van onze leden, sympathisanten, trainers, ouders en grootouders vinden we te belangrijk om ook maar enig risico te nemen. Strikt genomen konden we de gymshow in sporthal De Pionier laten plaatsvinden, omdat er op ons evenement geen 1.000 toeschouwers aanwezig zullen zijn. Maar dat getal weegt niet op tegen de eventuele gezondheidsrisico’s.”

Het bestuur van KEL bekijkt de komende dagen of ze haar gymshow kan verplaatsen naar een latere datum. “Niet alleen de beschikbaarheid van de zaal, maar ook externe factoren zoals het huren van de verlichting en andere audiovisuele materialen zullen daarbij een rol spelen”, weet Hannes Decorte. “Uiteraard hangt alles af van hoe het coronavirus zich zal manifesteren de komende weken. Indien het ons niet lukt om de gymshow te verplaatsen, worden de toegangtickets terugbetaald”, aldus voorzitter Decorte.

“De afgelasting van de gymshow wordt een financiële domper” – Hannes Decorte

Voor KEL wordt het in elk geval alvast een financiële domper indien de gymshow afgelast wordt. Er waren zaterdag twee voorstellingen gepland: om 14 uur en 19 uur. De organisatie van deze tweejaarlijkse turnshow ligt in handen van een werkgroep, die al maandenlang bezig is met de voorbereidingen. “In september legden we het thema vast”, weet voorzitter Hannes Decorte. “In november begonnen de groepen dan hun muziek te kiezen en starten ze met het voorbereiden van hun nummer.”

Vandaag startte de turnclub met de opbouw van de zaal. Vrijdagavond was er een algemene repetitie gepland. Een driehonderdtal gymnasten zou deelnemen aan de gymshow. De middagshow was al uitverkocht. (LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier