Toneelkring De Coulisse maakt YouTube-filmpje voor fans

Op deze foto die genomen is bij de laatste productie van De Coulisse voor de coronacrisis zie je Evelyne Vanwelssenaers links achteraan. (foto MM)
Redactie KW

Ja, ook toneelkring De Coulisse heeft in augustus de handdoek moeten werpen voor de rest van het toneeljaar. Dus neen, de nieuwste productie Comme chez Swa is niet voor meteen. Maar ja, ze hebben bij Bredenes olijkste toneelkring nog wel iets leuks in petto voor de fans. “Een leuk YouTube-filmpje”, aldus voorzitter Evelyne Vanwelssenaers.

Ze hebben de beslissing met pijn in het hart genomen maar er zat niks anders op. De Coulisse zou geen opvoeringen meer brengen naar het Staf Versluyscentrum in het vermaledijde 2020. “Repeteren volgens de coronaregels was gewoon onmogelijk”, moest Evelyne Vanwelssenaers vaststellen. “We moesten rekening houden met ieders veiligheid: spelers, medewerkers maar vooral ook het publiek. Bovendien was het ook heel jammer geweest dat maar een beperkt publiek, verspreid over de zaal, zou kunnen genieten van de voorstellingen. Het is hartverscheurend maar we smijten ons liever helemaal in ware Coulisse-stijl dan half werk te leveren wegens de opgelegde beperkingen.”

Kleine troost

De Coulisse wilde zijn trouwe fans niettemin een ‘kleine troost’ in ruil bieden volgens de voorzitter. “Want eerlijk gezegd, we missen het allemaal: het toneel, het plezier maken, het Staf Versluyscentrum, ons trouwe publiek… Vorig weekend zijn we op een coronaveilige manier samengekomen in het Staf Versluyscentrum en hebben we er een filmpje opgenomen. Een filmpje à la Coulisse, een Jerusalema (de hoogst dansbare oorwurm van Master KG, red.) à la Coulisse, personages van vorige toneelstukken die plots opduiken…. Kortom, het bekijken waard volgens ons.”

“Wij hebben alvast ferm genoten van deze opnamedag. Hopelijk genieten onze trouwe toeschouwers er net zozeer van. En hopelijk zien we mekaar terug in april 2021…” (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier