Stadsharmonie Wervik verkoopt aperitiefpakket voor livestreamconcert

De stadsharmonie met dirigent Wouter Vercruysse vooraan. © a-LVW
Redactie KW

De vier afdelingen van de Stadsharmonie Wervik zorgen voor een primeur. Met Ol Tope brengen ze op zaterdag 24 oktober om 20 uur vanuit de stadszaal Oosthove zonder publiek een uniek livestreamconcert. Het concert kan je gratis volgen via Facebook. Om het thuis gezellig te maken wordt een bijhorend aperitiefpakket verkocht.

“Zo’n gratis concert brengen vormt ook een financiële uitdaging”, aldus pr-verantwoordelijke Peter Renier. “Want hoewel er geen inkomsten zijn, worden we wel met een pak uitgaven confronteerd, vooral op bijvoorbeeld technisch vlak. Daarom bieden we een aperopakket aan voor 15 euro. Er is keuze tussen prosecco, wijn, Omer en alcoholvrij. Het concert zal op groot scherm ook te volgen zijn in bistro-zaal ‘t Kapittel.”

“De cultuursector heeft het in deze tijden hard te verduren. Ook de blaasmuziek is een groot slachtoffer. Sedert september repeteren de drumband onder leiding van Christian Six, de jeugdharmonie onder leiding van Benjamin Verstraete, de harmonie onder leiding van Wouter Vercruysse en de bigband onder leiding van Lieven Maertens en dit afzonderlijk en strikt volgens het streng opgelegde coronaprotocol.”

Sint-Jozefskerk

Dat gebeurt op drie verschillende locaties. De drumband blijft in het repetitielokaal in de Speldenstraat en de bigband oefent op zondagvoormiddag in ‘t Kapittel. “De harmonie en jeugdharmonie repeteren in de Sint-Jozefskerk waar we voldoende afstand kunnen houden”, zegt Peter. “Ter voorbereiding van het livestreamconcert repeteren we sedert enkele weken allemaal samen in Oosthove. Het concert online is geen simpele opdracht. Het is ook een financiële uitdaging.”

Het aperitiefpakket bestellen kan tot en met dinsdag 20 oktober via overschrijving op BE69 7755 8255 8678 met vermelding van het aantal + soort pakketten en naam en adres. In Wervik, Geluwe en Kruiseke wordt op zaterdag 24 oktober aan huis geleverd. Wie verder woont kan het pakket die zaterdag tussen 9 en 12 uur ophalen in het lokaal van de harmonie, in de Speldenstraat 34 (vlak naast de spoorweg).

(EDB)

Alles is te volgen via de Facebookpagina van Stadsharmonie Wervik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier