Sporters Rope Skipping Brugge houden wedstrijd in eigen kot

© foto LIN
Redactie KW

In volle coronacrisis liet Rope Skipping Brugge zijn leden niet stil zitten. Er werd een goedgeorganiseerde wedstrijd op poten gezet waar veel leden aan deelnamen vanuit hun eigen huis.

De sporters moesten aan drie onderdelen deelnemen. Het doel was om bij elk onderdeel een zo hoog mogelijke score neer te zetten in 30 seconden. Wie in elk onderdeel zijn/haar persoonlijk record verbeterde, krijgt een gouden medaille, twee van de drie onderdelen zijn goed voor zilver, een op drie is brons.

De trainers hadden doorheen het jaar al heel wat tests uitgevoerd, zodat ze wisten welke de beste score in 30 seconden was voor elke sporter en voor elk onderdeel. Afhankelijk van niveau en leeftijd was de derde proef verschillend van elkaar. De eerste twee proeven waren voor alle sporters dezelfde: speed single rope en doubles single rope.

De sporters moesten de drie onderdelen op dezelfde dag springen en dat ook filmen. De jury, Luna De Vlam (adjunct hoofdtrainer) en Sven De Vlam (hoofdtrainer en algemeen coördinator), telde de scores van alle ingezonden filmpjes. Het jureren nam een volle dag in beslag.

“Onze club Rope Skipping Brugge kan terugblikken op een geslaagde editie van deze coronawedstrijd Rope Skipping”, zegt Sven De Vlam. “In september start de club met volle moed aan het nieuwe seizoen.” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier