Speurneuzentocht is het alternatief voor sneukeltoer in Ledegem

Guido Driessens van beweging.net Ledegem © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Corona trekt dit jaar een streep door heel wat activiteiten. Toch blijft het verenigingsleven niet bij de pakken zitten en zocht ze naar alternatieven. Zo pakt Beweging.net, afdeling Ledegem nu uit met een Speurneuzentocht als alternatief voor hun jaarlijkse sneukeltoer.

De jaarlijkse sneukeltoer kan steeds weer op heel wat belangstelling rekenen. Aangezien deze dit jaar niet kan doorgaan, stelde Beweging.net Ledegem een Speurneuzentocht samen van 13 kilometer. Deze wandelfotozoektocht kan je alleen, met zijn tweetjes of met het gezin doen, uiteraard met respect voor de social distancing.

“Er zijn waardebonnen te winnen die je kan omruilen bij lokale handelaars”

De wandeling start aan het Capellehof aan de kerk van Rollegem-Kapelle. De tocht loopt langs de bewegwijzerde Oosthove-wandelroute, voorbij Neerhof – Zuidhoek, met een lus rond de Boonhoek, via de Kortwagenstraat voorbij de Vlasbloem en terug naar de startplaats via Groene Jager en Geuzesmisse. Wie een kaart wenst te kopen van de Oosthove wandelroute, kan dat bij de superette Capellehof bij de startplaats (1,50 euro).

Hoewel de start aan de kerk van Rollegem-Kapelle ligt, kan de speurneuzentocht op eender welke plaats aangevat worden. Je hoeft de wandeling ook niet in één keer af te werken, want de wandelactiviteit loopt van 1 juni tot 31 juli 2020. Je kan de route dus zeker op eigen tempo afleggen of zelfs delen met de fiets verkennen.

gratis deelname

Iedere inwoner van Ledegem, Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel kan zijn kans wagen. De deelname is gratis. Er mag maar één deelnameformulier ingediend worden per domicilieadres.

Aan deze fotozoektocht zijn prijzen verbonden onder de vorm van waardebonnen die je kan inwisselen bij de lokale handelaars. En in deze bizarre tijden is die steun zonder enige twijfel welkom.

Het antwoordformulier kan worden ingevuld via de Facebookpagina van Beweging.net Ledegem. Je kan het formulier ook afdrukken en posten in de brievenbus van voorzitter Guido Driessens, Hugo Verriestlaan 12 in Ledegem vóór 1 augustus. Op het antwoordformulier vind je de foto’s, maar let wel, de foto’s staan niet in volgorde van de wandeltocht. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier