Seniorenverenigingen schrappen alle activiteiten

Ook de komende weken worden geen activiteiten georganiseerd. © JM
Redactie KW

Het wordt weer stil bij de Ardooise en Koolskampse seniorenverenigingen. Nu Ardooie de voorbije dagen rood kleurde op de kaart van de besmettingen zijn ze hier dubbel voorzichtig. Daarom worden alle activiteiten geschrapt voor de komende weken.

Daniel Devoldere van Okra Ardooie kon na de eerste coronagolf voorzichtig enkele activiteiten heropstarten. “Maar nu wordt alles weer gecanceld, de binnen- als de buitenactiviteiten.” Begin september krijgen alle leden een brief met een update.”

S-Plus-woordvoerder Jo Herman: “Ons bestuur doet er alles aan om contact te houden met de leden. Een telefoontje, een nieuwsbrief, gratis mondmaskers … Maar helaas geen activiteiten, ook al omdat de gemeentelijke zalen nauwelijks ter beschikking zijn en omdat onze groep te groot is om buitenactiviteiten te organiseren.”

Noel Desmet van Vief heeft samen met het bestuur alle plannen tot einde november afgelast. Ook de fietstochten waarmee hun senioren moesten in beweging blijven.

De Vlaamse actieve senioren moeten al vijf maanden hun activiteit op de tweede dinsdag van elke maand missen. Dit blijft nog even zo tot de gemeentelijke zalen weer ter beschikking zijn.

Ten slotte is er nog Neos. Etienne Desaegher: “Het fietsprogramma dat wij als alternatief hadden uitgewerkt, hebben wij ook al moeten schrappen. Alle activiteit zijn voorlopig geannuleerd en dus ook onze trip naar Limburg.”

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier