Rummikubclub van Snooker Pocket Deerlijk herneemt activiteiten

De Rummikubclub herstart op woensdag 8 juli de activiteiten bij Dominique Vanhonacker in Snooker Pocket. (Foto DRD)
Redactie KW

Na de gedwongen lockdown herneemt ook de Rummikubclub van Snooker Pocket de activiteiten.

“Deze nieuwe club is de negentiende vereniging die haar thuishaven heeft bij ons”, verduidelijkt Dominique Vanhonacker. “We waren pas gestart en moesten al na één bijeenkomst de activiteiten stopzetten. We zijn verheugd dat we op woensdag 8 juli kunnen herstarten.”

“Rummikub is een heel populair gezelschapsspel. Het kan gespeeld worden door twee, drie of vier spelers. Het eerste Rummikub spel dateert al uit de jaren dertig. Het oorspronkelijke spel werd met kaarten gespeeld. De versies van nu bestaan uit stevige kunststof stenen die de spelers voor elkaar geheim kunnen houden door ze recht te zetten op een plankje. Wanneer er iemand al zijn stenen kwijt is, eindigt het spel onmiddellijk. De andere spelers tellen dan hoeveel de waarde van hun resterende Rummikub stenen is. Dit zijn strafpunten. Op deze manier wordt bepaald wie de tweede, derde of vierde plaats verdient.”

“De bijeenkomsten vinden telkens plaats op de tweede woensdag van de maand. We voorzien telkens 4 spelletjes per avond. De deelname in de kosten bedraagt 1 euro per spel.” (DRD)

Info: Dominique Vanhonacker, Snooker Pocket, Hoogstraat 78, 0473 79 73 50.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier