Rouge Clipdance en Dance Base worden DR Company: “We delen dezelfde visie over dansen”

Heleen Deleu (links) neemt afscheid van dansgroep Rouge. Evelien Parmentier volgt haar op. © Luc Vanthuyne
Redactie KW

Na elf jaar neemt Heleen Leleu afscheid van Rouge Clipdance. Evelien Parmentier van Dance Base Geluwe neemt haar taken over. De beide dansgroepen blijven bestaan maar gaan verder onder de nam DR Company. “De combinatie met mijn job en privéleven is niet meer haalbaar”, vertelt Heleen Leleu. “Deze zomer verhuizen we naar Emelgem.”

“Ik wilde hier elke les zijn en het niet loslaten. Er waren elke dag danslessen, behalve op zondag, voor mij een heilige dag”, lacht Heleen Leleu.

“Ik had nooit gedacht dat ik Rouge Clipdance zou afgeven. We hebben overwogen om intern naar opvolging te zoeken maar ik zag niet onmiddellijk iemand. Op termijn misschien wel, maar nu is het nog iets te vroeg voor sommigen. Het is allemaal niet evident. Het is belangrijk om sterk in je schoenen te staan en karakter te hebben.”

Rouge Clipdance groeide in de loop der jaren uit tot een echt succesverhaal. Ondanks de ‘concurrentie’ van Compagnie Tros. “Eerlijk gezegd, in het begin was dat moeilijk”, blikt Heleen terug. “Ons ledenaantal groeide jaar na jaar. Ik kan niemand weigeren en dat is mijn probleem.”

We gaan niet specifiek voor één bepaald genre – Evelien Parmentier

De oplossing voor de opvolging van Heleen Leleu kwam dus uit het naburige Geluwe. “We bestaan vijf jaar”, vertelt Evelien Parmentier. “Vroeger was er in Ter Linde negen jaar The Dance Academy. Ik gaf er les. Evelien Meeuws en Jonathan Lotoi uit Izegem stopten na negen jaar omdat het niet meer combineerbaar was met hun job. Nu tellen we 80 leden en zijn met vier lesgevers. Ze doen dat op zelfstandige basis. Rouge Clipdance kende ik vroeger niet, behalve dan de naam. Bleek dat we over dansen dezelfde visie hebben. We hebben niet echt een uitgesproken genre. Het bestuur van Rouge Clipdance is bereid te blijven. Ook de meeste lesgevers bevestigen en dat is een grote geruststelling.”

Evelien Parmentier is afkomstig uit Torhout en woont in Rekkem. Dance Base Geluwe is actief van maandag tot en met donderdag. “In de danszaal en ook één keer in de judozaal”, vertelt Evelien. “De groep van het derde, vierde en vijfde leerjaar telt 30 leden, het eerste, tweede en derde middelbaar 26. Die grootste groepen zou ik graag splitsen maar er zijn niet genoeg uren vrij.”

Schuldig

Rouge Clipdance en Dance Base krijgen dus een nieuwe naam. “Het wordt één dansschool op twee locaties”, zegt Evelien. “Het eerste jaar gaan we wel zien hoe het reilen en zeilen verloopt. We willen vooral het vrolijke aanhouden, de leden moeten zich amuseren. Ik vind het wel tof dat ik die kans krijg. Ik zou het veel te jammer vinden had Rouge helemaal moeten verdwijnen. Ik zou me ‘schuldig’ hebben gevoeld. Met Dance Base Geluwe zijn we een vennootschap. De eindbeslissing ligt bij mij.”

Door het coronavirus viel er heel wat in het water. Ook bij de twee dansscholen. “Er was onze show in de stadszaal Oosthove”, vertelt Heleen. “We hadden al alles gekocht zoals kleding en decor. Dat is natuurlijk niet verloren.” “Ook wij zouden twee weken geleden in Ter Linde op de planken gestaan hebben”, besluit Evelien.

Rouge Clipdance is elf jaar geleden gestart met 15 leden. “Ondertussen staat de teller op 208 leden”, vertelt de afscheidnemende Heleen Leleu trots. “Daartoe behoren er elf jongens.” Rouge Clipdance was in De Pionier nog een volledige week aan de slag. Vorige week zaterdag viel dan definitief het doek voor Heleen Leleu. Op de Facebookpagina van Rouge Clipdance zorgden verschillende leden met een video vol lovende woorden en complimenten voor een verrassing. “Eerlijk, ik heb moeten wenen”, verklapt Heleen. “Ik heb die gasten zien opgroeien en van hen afscheid nemen is het moeilijkste.”

(EDB)