Renners van KVC Noordzeemeeuw kunnen weer samen trainen

Training op de wielerpiste op De Schorre. © FRO
Redactie KW

KVC Noordzeemeeuw is een weg-, cross-, en BMX- club met een grote ervaring en gediplomeerde trainers. Vanaf 5 jaar in BMX en 7 jaar in de andere disciplines, kan je lid worden. De nadruk ligt op de jeugdopleiding. De leden kunnen nu eindelijk weer samen trainen.

“KVC De Zeemeeuw zag op bijna 100-jarige leeftijd het aantal renners slinken”, vertelt Filip Deschuyter. “Wielerschool Noordzee kreeg het na 20 jaar ook moeilijker. Met ervaren trainers in elke discipline was het vijf jaar geleden dan ook een ideaal moment om de krachten te bundelen. We zijn erin geslaagd een sterke club uit te bouwen met meer dan 100 leden. De voorbije jaren hebben we vooral gebouwd en talent gekweekt. De resultaten van miniemen en aspiranten waren er ook en dat gaf iedereen moed, vooral de provinciale titel van Matté De Leyn.”

Voor 2020 was de voorbereiding op de weg al vlot verlopen. “We trainden al van voor kerstdag. Op woensdag en zaterdag legden we er de pees op. Eind februari, begin maart, werden de eerste wedstrijden al betwist met goede resultaten. Maar toen kwam corona met de bijhorende lockdown. Iedereen moest individueel trainen, buiten of op de rollen, in eigen kot. We hebben de renners gevraagd om aan te sluiten bij Strava, zodat we controle hadden over hun prestaties. Eind mei mochten we de trainingen hervatten met inachtname van de nodige veiligheidsmaatregelen. Dat lukte perfect op de wielerpiste en met kleine groepjes op de weg, telkens op dinsdag en donderdag. We waren heel tevreden over de grote opkomst.”

Wedstrijden

Half juli zijn de eerste wegwedstrijden voorzien voor de jeugd. De kalender blijft groeien en iedereen hoopt dat de veiligheidsmaatregelen nog zullen versoepelen. De Noordzeemeeuw heeft ook twee wedstrijden voor miniemen en aspiranten aangevraagd, in Zerkegem, Westkerke en één wedstrijd voor de G-categorie, andersvaliden. “We hebben nog een drietal weken om onze jongens klaar te stomen”, vervolgt Deschuyter. “In alle categorieën hebben ze er zin in.” Aansluiten bij KVC De Noordzeemeeuw kan eenvoudig door naar de training te komen op dinsdag en donderdag. (FRO)

KVC Noordzeemeeuw

Opgericht in: 2015

Voorzitter: Monique Vansteelandt

Hoofdtrainer: Filip Deschuyter

Info: info@noordzeemeeuw.be

Secretariaat: Ollevierslaan 30, 8630 Veurne

Aantal leden: 100

Thuisbasis: Sportpark De Schorre.

KVC Noordzeemeeuw is een fusie van KVC De Zeemeeuw, WC Noordzee, KVC Westkerke en Ostend BMX-club. Samen zijn de vier clubs, elk op eigen specifiek terrein veel sterker dan vroeger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier