Paaseierenverkoop midden in de zomer bij Chiro Dadizele

De paaseieren werden net voor de lockdown al besteld en moet de deur uit. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Midden in de zomer houdt de Dadizeelse Chiro toch nog haar paaseierenverkoop. De opbrengst ervan wordt gebruikt voor de organisatie van het jaarlijkse bivak.

Een paaseierenverkoop in juli. De coronacrisis zorgt ook bij de Dadizeelse Chiro voor opmerkelijke oplossingen. “Normaal was onze paaseierenverkoop gepland op zaterdag 28 maart. Door de coronacrisis kon die echter toen niet doorgaan. De paaseieren hadden we toen al besteld. We willen ze dan ook nog graag verkopen”, aldus Marie Cloet van de Chiro. Aanstaande zaterdag trekken de jongeren vanaf 9 uur van deur tot deur in Dadizele en Slypskapelle om paaseieren te verkopen. “Natuurlijk zullen we dit op een veilige manier doen. We dragen een mondmasker en onze handen worden voldoende ontsmet met handgel. We zorgen ook dat de eitjes de ganse dag koel blijven.” Een doosje van 250 gram kost 6 euro, voor eentje van een halve kilo betaal je 10 euro. Een doosje bevat een mengeling van verschillende soorten chocolade. Betalen kan cash. “De opbrengst zullen we gebruiken om onder andere ons bivak te financieren. Met extra spelmateriaal en hygiënepakketten zorgen we binnenkort voor een zorgeloze en coronaproof tiendaagse”, aldus Marie.

Kampbubbels

Dat extra spelmateriaal is nodig omdat dat materiaal niet zomaar mag uitgewisseld worden tussen de verschillende kampbubbels. Voor ons is de paaseierenverkoop van aanstaande zaterdag onze enige financiële actie in dit eerste gedeelte van het jaar. Onze aspifuif Freek out en de Frituurslag vielen in het water.” Wie niet in Dadizele of Slypskapelle woont of zaterdag niet thuis is, maar toch graag de Chiro wil steunen kan contact opnemen via het e-mailadres manon.bruynooghe@chirodadizele.be. “We hopen alle 240 kilogram chocolade te kunnen verkopen.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier