Nieuwe wind door Hermes Atletiek: “Indoorsporthal zal atletiek boost geven”

Redactie KW

Hermes Atletiek is in Oostende een begrip. In het ruim 70-jarig bestaan van de club vonden meer dan 5.000 atleten onderdak bij Hermes. De club scoorde ook nationaal en internationaal met de jaarlijkse Wellingtonaflossingen, van 1957 tot 2005.

De club werd opgericht in 1948 door Jozef Verhelle, die belang hechtte aan de integratie van sport en spel in het opvoedingssysteem van jonge mensen. In 1989 nam Marc Goethals de fakkel over van Roger Tytgat. Momenteel telt Hermes meer dan 500 actieve leden, recreanten, competitieatleten, trainers, bestuurs- en juryleden.

De Vlaamse regering investeert 340.000 euro in de renovatie van het stadion Jozef Verhelle. De realisatie van de eerste indoorpiste in West-Vlaanderen zal Hermes AC en Oostende nog meer op de kaart zetten.

Meer dan 500 leden

“Na de corona-lockdown met twee maanden zonder training hebben zich al een 70-tal nieuwe atleten aangemeld, waarvan er een dertigtal al aangesloten is”, vertelt secretaris Dominique Algoet. “Het feit dat we een nieuwe tartanpiste hebben en een indoorzaal krijgen, zal daar niet vreemd aan zijn. Ons ledenaantal stijgt weer boven de 500 en we verwachten deze maand nog inschrijvingen. Op 18 mei zijn de eerste trainingen weer opgestart. In augustus was de nieuwe piste aangelegd en konden we trainen in het stadion. Momenteel gelden nog strenge veiligheidsmaatregelen, met registratie, zonder douches. We kijken uit naar de realisatie van de indoorsporthal, met tartanbodem, zes banen, twee terugloopstroken, een ver- en hoogspringstand. We hopen dat onze atleten er kunnen in trainen vanaf oktober 2021. Dat wordt zeker een ferme boost voor de club en atletiek in onze stad!”

“De groepstrainingen op woensdag en zaterdag, met recreatieve competitielopers, kennen een groeiend succes. Alle atleten krijgen dagelijks individuele trainingsschema’s. Er waait een nieuwe wind door de club en iedereen geniet er volop van.”

Kampioen van België

Ikzelf loop ook nog actief mee. Ik begon in 1972 als miniem bij Hermes (800 en 1500m) en werd elk jaar Kampioen van België, tot bij de seniores. Vorig jaar werd ik nog kampioen van België bij de veteranen op de marathon. Ik heb ook een wereldtitel mountainbike bij de paramedici op mijn palmares. Dit jaar ben ik indoorkampioen 800m, categorie +60 geworden, precies 50 jaar na mijn titel bij de miniemen! We blijven sportief met de hele familie!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier