Nieuwe hoofdleiding bij Chiro Mandelburcht in Ingelmunster

Hoofdleiders Sander Beirlandt en Rhine Vandenberghe. (foto FODI)
Redactie KW

Op zondagnamiddag 20 september vindt bij Chiro Mandelburcht de startdag plaats. Dit jaar bestaat de hoofdleiding uit Rhine Vandenberghe en Sander Beirlandt. “Hopelijk kunnen heel wat activiteiten plaatsvinden”, aldus het duo.

Rhine Vandenberghe (19) woont in de Izegemstraat. Ze studeert lager onderwijs aan het Vives in Torhout. Volgende week begint ze aan haar tweede jaar. Rhine is actief binnen de Chiro. Op zondagvoormiddag kan je haar terugvinden in het repetitielokaal van Kunst Veredelt, waar ze dwarsfluit en hobo speelt. Tijdens de zomerperiode is ze ook een actieve vrijwilliger bij Bizonvzw. Deze vereniging organiseert kampen voor jongeren uit een maatschappelijk kwetsbare situatie.

Sander Beirlandt (20) woont in de Lijsterstraat. Hij begint aan zijn tweede jaar ontwerp en productietechnologie aan de Odisee in Gent. In zijn vrije tijd speelt hij piano en gaat graag eens weg met mijn vrienden.

geslaagd kamp

Sinds het tweede leerjaar is Rhine al lid van Chiro Mandelburcht. “Mijn mama was vroeger ook lid van Chiro Mandelburcht, toen het nog meisjechiro Ingelburcht was. Mama wilde heel graag dat ik daar ook lid van werd. Toen de Chiro ons in het tweede leerjaar eens een uurtje uit het klaslokaal haalde om wat spelletjes met ons te spelen en om ons op die manier de werking voor te stellen, was ik verkocht. Sindsdien ben ik lid van de Chiro”, vertelt Rhine. Sander begon in het tweede middelbaar als tito. “Mijn zus Charlie was leidster in de Chiro. Zij overtuigde mij om me eveneens bij de Chiro aan te sluiten”, zegt Sander. “En dat is uiteindelijk een heel goede keuze geweest.”

“We zullen telkens bubbels vormen van 50 personen”

Vorig jaar telde Chiro Mandelburcht ongeveer 150 leden, onderverdeeld in zes afdelingen. “Vorig jaar waren de afdelingen sloebers (1ste en 2de leerjaar, red.) en de speelclub (3de en 4de leerjaar, red.) de grootste afdelingen met meer dan 40 ingeschreven leden. Door de coronacrisis konden we vanaf maart geen activiteiten meer organiseren. Onze fuif Chirouge werd afgelast. Gelukkig gingen ons kamp en onze bloemenverkoop wel door en zijn beiden goed verlopen”, aldus het duo.

Startdag

“Onze startdag vindt plaats op zondag 20 september van 14 tot 17 uur in het lokaal in de Gentstraat. We zullen telkens bubbels vormen van 50 personen. Op onze startdag stellen we de leiding eerst voor en dan spelen we per afdeling aparte activiteiten om kennis te maken met elkaar”, aldus nog Rhine, die al sinds vorig jaar hoofdleidster is. Toen was dat nog met Flor Dewitte. Aangezien Flor stopt als leider om zich te focussen op zijn studies moest op zoek gegaan worden naar een nieuwe hoofdleider. Sander leek hier de geschikte persoon voor. “We zijn van plan om samen zoveel mogelijk de chiro-activiteiten te laten plaatsvinden, mits het naleven van de nodige maatregelen, zodat het ‘chirovuur’ blijft leven bij Mandelburcht”, besluit het nieuwe leidersduo. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier