Markant Sint-Eloois-Winkel uit de startblokken voor een nieuw seizoen

Startvergadering van Markant met Chantal Staelens, Sophie Engels, An Lippens en Cindy Braeckeveldt. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Markant is een netwerk van verenigingen over heel Vlaanderen, met actieve en ondernemende vrouwen op zoek naar inspirerende activiteiten en straffe ideeën.

Het gaat om 300 lokale groepen, waar Markant Sint-Eloois-Winkel deel van uitmaakt. De Winkelse vereniging telt 130 leden en organiseert tien activiteiten per jaar. Die evenementen laten de leden genieten van culturele workshops, interessante lezingen en leerrijke bezoeken met een maatschappelijke inzet.

Op donderdag 24 september werd het startschot van het nieuwe seizoen gegeven en dat gebeurde met een stijlvol diner in Huize Delicatesse in Rollegem-Kapelle onder de noemer Good Looks, Good Vibes. Voorzitster Chantal Staelens kon eindelijk weer de talrijk opgekomen leden met een brede glimlach verwelkomen, en na zoveel maanden deed dat bij iedereen duidelijk deugd.

Boeiend programma

Het nieuwe seizoen start met een Citygolf in Roeselare op 22 oktober.

Het gaat om golfen door de straten van de stad om op deze originele manier de bezienswaardigheden te leren kennen. Op dinsdag 17 november is er een workshop keramiek (aperitiefpotjes maken) in Izegem. Dinsdag 15 december is er dan weer Hip en Duurzaam in Allossa Izegem, een uiteenzetting over het beperken van de ecologische voetafdruk. Op donderdag 21 januari 2021 staat het nieuwjaarsfeest op de agenda en op woensdag 24 februari staat een symposium Geheugensteuntjes gepland met Christel Geerts, die alledaagse tips geeft om dingen niet te vergeten.

Op 4 maart staat From Markant with Love met stip genoteerd met standjes van lokale en minder lokale handelaars.

Woensdag 21 april is er – onder voorbehoud – een bedrijfsbezoek aan Alpro. En voor woensdag 19 mei kon De IJslandse Dagny Ros (voluit Admundsdottir) gestrikt worden voor een Cooking with a Star in de Tuinkamer Izegem. Ze is bekend van het tv-programma Njam! en wil de Markant-dames maar al te graag inwijden in de gezonde en lekkere eetcultuur van haar geboorteland. Wild Wild West is de afsluiter van de tien Markant-evenementen.

“Het wordt een sportieve activiteit,” geeft voorzitster Chantal met een knipoog nog mee, “maar ik zal er momenteel nog niet te veel over loslaten. Laat ons zeggen dat het beslist een klapper van formaat zal worden!” (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier