Kamp van KSA Chiro Poelkapelle afgelast na positieve coronatest bij leider

Een beeld van de leiders op kamp van vorig jaar in Geel. © RB
Redactie KW

Naar aanleiding van een positieve Covid-19-test binnen de leidingsgroep van KSA Chiro Poelkapelle besliste het lokaal bestuur van de gemeente Langemark-Poelkapelle om de jeugdvereniging dinsdag 11 augustus niet op bivak te laten vertrekken naar Dilsen-Stokkem.

“Deze weloverwogen beslissing komt er in overleg met KSA Chiro Poelkapelle, de lokale autoriteiten van de kampplaats en na advies van de provinciegouverneur”, meldt de gemeente Langemark-Poelkapelle. “We willen de jongeren en begeleiders die in deze moeilijke omstandigheden hun schouders onder dit kamp hebben gezet, bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet en wensen de betrokken leider een spoedig herstel. Doordat er geen gekende positieve gevallen zijn binnen KSA Bikschote kan het bivak van deze jeugdvereniging doorgaan zoals voorzien.”

Alles stond klaar

Bij de leiding is men uiteraard ontgoocheld, maar is er ook begrip voor de beslissing. “Iedereen leefde dolenthousiast naar ons bivak toe”, vertelt kampleider Jonas Vanthomme. “We maakten huisvesting klaar voor 145 kinderen die daar in meerdere groepen en in twee periodes zouden kamperen. Onze kampplaats was al lang besteld en in juni trokken we daarheen op verkenning om ook de laatste voorbereidingen te treffen. Alle spellen werden voorbereid, de menu’s opgesteld… Kortom, alles stond kant en klaar. We wilden immers een coronavrij, gezond, ontspannend en voedzaam kamp beleven.”

Begrip

“Alle personen die met de besmette persoon in contact gekomen zijn, werden ondertussen getest. Maandag worden de resultaten verwacht. De coronacrisiscel kwam bijeen en na overleg met de gouverneur, de plaatselijke overheid en andere diensten werd wijselijk besloten dat we ons kamp moesten afblazen. Langs de ene kant een heel spijtige zaak, maar langs de andere kant zijn we opgelucht dat die besmetting niet op kamp zelf werd vastgesteld. We staan honderd procent achter de beslissing om ons kamp af te gelasten. Voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen. Het wordt nu ook afwachten hoe erg corona ons nieuwe werkjaar zal hinderen. De toekomst is ook voor ons een groot vraagsteken.” (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier