Harelbeke ondersteunt verenigingen met gratis hygiënemateriaal

© MD
Redactie KW

De gevolgen van het coronavirus zijn niet te onderschatten. Dat ondervindt ook het verenigingsleven in Harelbeke. Door de afgelasting van publieksactiviteiten, komen sommige verenigingen onder druk te staan. Stad Harelbeke ondersteunt hen met onder andere gratis hygiënemateriaal.

De vrijetijdssector kan na lange tijd stilgelegen te hebben stap voor stap opnieuw opstarten en het verenigingsleven volgt snel. De meeste jeugdbewegingen vertrekken dan toch nog op kamp deze zomer, uiteraard mits enkele aanpassingen om alles coronaproof te laten verlopen.

Daarnaast starten ook de sportverenigingen hun werking opnieuw op. Alleen op de grotere culturele activiteiten en evenementen van de soci-oculturele verenigingen moeten we nog heel even wachten. Om de opstart van het verenigingsleven maximaal te ondersteunen, doet de stad heel wat inspanningen.

Zo stellen ze gratis hygiënemateriaal – onder andere mondmaskers, handgels, sprays en papieren doekjes – ter beschikking aan alle verengingen. Iedere vereniging krijgt hierover binnenkort meer informatie.

Omdat het soms nog onduidelijk is hoe groot de impact is van het coronavirus op de verschillende verenigingen in Harelbeke, lanceert de stad een online vragenlijst waarin elke vereniging meer info kan geven over de eigen werking én suggesties kan doen over mogelijke toekomstige maatregelen die de stad kan nemen.

Op basis van de verzamelde informatie worden verdere ondersteuningsmaatregelen uitgewerkt. Meer info kan je vinden bij de jeugd-, sport- of cultuurdienst.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier