Hannelore Delva vervangt Philip Baert als voorzitter bij Davidsfonds Ledegem

Hannelore Delva volgt Philip Baert als voorzitster van het Davidsfonds op. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

16 jaar lang stond Philip Baert als voorzitter aan het roer van het Davidsfonds Ledegem. Daarvoor was hij al 20 jaar lid van het bestuur.Verleden jaar gaf hij aan de fakkel te willen doorgeven aan de volgende generatie. Nu is het zover: Hannelore Delva wordt de nieuwe voorzitster.

Onder de leiding van Philip Baert kende de Ledegemse afdeling van het Davidsfonds een forse groei. Niet alleen in aantal leden – met bijna 300 leden is de afdeling een van de grootste van Vlaanderen – maar ook in aantal en vooral in kwaliteit van de activiteiten. Altijd weer wist Philip met zijn enthousiasme zijn bestuursploeg te motiveren om er volop voor te gaan, om vernieuwend uit de hoek te komen, bekende of verrassende namen naar Ledegem te halen. Hij was voortdurend op zoek naar nieuwe, jonge leden en bestuursleden, omdat hij het belangrijk vond om de jongere generatie een stem te geven. Hij betekende een mijlpaal in het bestaan van de vereniging. Die verjonging die Philip op het oog had wordt nu geconcretiseerd.

Hannelore Delva (41) neemt de handschoen op. Ze is getrouwd met Frederik Tack en moeder van 4 kinderen. Al van jongsaf is ze geïntegreerd in het Ledegemse verenigingsleven. Eerst in de Chiro, de jeugdharmonie en harmonie – waarvan ze spelend lid is – en nu ook al bijna 20 jaar actief in het Davidsfonds. “Ik ben me ervan bewust dat ik in de voetsporen treed van iemand die ongetwijfeld een mijlpaal vormt in het bestaan van onze vereniging,” stelt ze, “maar Philip blijft actief lid van het bestuur en dat is maar goed ook.”

Vers geperst

Samen met het ook al vernieuwde en verjongde dagelijkse bestuur en de voltallige bestuursploeg wil ze zich engageren om de Davidsfondsleden én bij uitbreiding alle mensen van Ledegem en omstreken telkens weer te verbazen met het culturele aanbod dat ze in eigen gemeente willen en zullen brengen, ondanks de bizarre tijden. Ook zij wil cultuur zo dicht mogelijk bij de mensen brengen, rekening houdend met de andere manier waarop de nieuwe generatie cultuur beleeft en dat digitale media almaar belangrijker worden in onze maatschappij.

“Ik wil de mensen telkens weer verbazen met ons cultureel programma”

De traditionele receptie voor de leden op zondag 11 oktober, waarbij het boekenaanbod ‘Vers geperst’ kan ingekeken worden, moest omwille van corona in een aangepast jasje gestopt worden. Alle leden kregen een uitnodiging om zich online te registreren. Een drankje kan dit jaar niet aangeboden worden, maar al de leden kregen ondertussen wel een biertje gepresenteerd. De naam van het bier Anosteké verwijst naar de activiteiten die hopelijk in de toekomst opnieuw aan bod zullen komen en het liefst in zo normaal mogelijke omstandigheden.

Junior Journalist

In oktober is er weer de Junior Journalist-wedstrijd voor leerlingen van het zesde leerjaar met als thema ‘Schatten’. Die titel is momenteel nog in handen van Loes Bekaert, die vorig jaar won. Donderdag 22 oktober staat een bedrijfsbezoek aan Den Ouden Advocaat in de Nijverheidslaan geprogrammeerd. Donderdag 26 november is het de beurt aan Arnout Hauben, bekend van televisie en de programma’s Ten Oorlog, Manneken Pis, Rond de Noordzee en momenteel Dwars door België. Met zijn passie voor reizen en geschiedenis is een boeiende vertelavond gewaarborgd in de Samenkomst vanaf 20 uur. Op zaterdag 5 december krijgt Amelie Albrecht, winnares van Humo’s Comedy Cup 2018, ongetwijfeld de lachers op haar hand, ook al in de Samenkomst om 20 uur. Kaartjes kunnen nu al gereserveerd worden via info@davidsfondsledegem.be. Wacht niet te lang, want het aantal inschrijvingen is beperkt. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier