Fanclub Timothy Dupont op koerssnelheid

Patrick Steen, Johnny Devey, Bart Storme, Timothy Dupont, Johan Jacobs en Daniel Haezebaert. © LC
Paul Bruneel

Toen Tom Boonen in april 2017 de fiets letterlijk aan de haak hing, was het voor de supportersclub van de toprenner uitkijken naar een opvolger. Lang werd niet getwijfeld toen een van de bestuursleden de naam Timothy Dupont liet vallen. “We hebben ons die keuze nog geen moment beklaagd.”

De keuze viel op Timothy Dupont niet enkel omwille van zijn prestaties ( hij was in 2016 zegekoning met 17 overwinningen), maar vooral ook omwille van zijn woonplaats. Timothy woont nu in Gistel en woonde toen in Bredene, een renner uit de streek dus en de keuze was vlug gemaakt.

“Het mag dan wel geen wielergod zijn als Tom Boonen, we hebben het ons nog geen moment beklaagd dat we gekozen hebben voor Timothy”, zegt bestuurslid Patrick Steen, “In de jaren dat we de fanclub van Tom Boonen hadden, kwam hij enkele keren heel kort op bezoek, met Timothy is dat helemaal anders. Hij woont uiteraard niet ver, maar Timothy staat ook dicht bij zijn supporters en dat wordt niet enkel door het bestuur maar vooral ook door de leden enorm geapprecieerd.”

Tal van ereplaatsen

Timothy Dupont mag dan wel niet de status van Boonen hebben, aan mooie uitslagen ontbreekt het hem niet. Als sprinter moet hij vele keren genoegen nemen met een ereplaats, maar het afgelopen haar stapelden die ereplaatsen zich dan ook op. Afgelopen zondag moest hij enkel de Nederlandse kampioen Fabio Jacobsen laten voorgaan in een mooi bezette Grote Prijs Jean-Pierre Monseré in Roeselare. De fanclub Tom Boonen maakte er in het verleden een gewoonte van om bij iedere grote overwinning van Boonen een fles champagne uit te geven met een speciale capsule en uniek etiket, voor Dupont heeft het nog niet mogen zijn, maar de leden zijn er rotsvast van overtuigd dat de eerste champagnefles van Dupont er nog komt.

Tom Boonen kwam enkele keren heel kort op bezoek, met Timothy is dat helemaal anders

De fanclub trekt ook elk jaar naar een aantal wielerwedstrijden en de eerste die er dit jaar aan komt, is Parijs-Roubaix, dit is ieder jaar de kers op de fanclubtaart. “We organiseren opnieuw een VIP-arrangement in de omgeving van het Bos van Wallers op paaszondag 12 april”, vertelt Patrick Steen. “We vertrekken om 8 uur met de bus vanuit Middelkerke en op het programma staan onder meer een ontbijtbuffet met bubbels als aperitief, een Frans buffet, de tv-uitzending op groot scherm, de passage van de renners door het Bos van Wallers en een receptie. We vertrekken richting de thuisbasis om 18 uur. Leden van de fanclub betalen 120 euro, niet-leden betalen 130 euro en worden automatisch lid.”

Taverne Wembley

Wie mee wil, kan alle info bekomen of zich inschrijven via de website www.fanclubtimothydupont.be. De fanclub werd in 2004 opgericht op initiatief van wijlen Roland Vyvey en het bestuur bestaat vandaag uit voorzitter Peter Germonprez, erevoorzitter Johnny Devey, secretaris/penningmeester Bart Storme en de bestuursleden Patrick Steen en Daniël Haezebaert. De fanclub is gevestigd in Taverne Wembley, Leopoldlaan 208 in Middelkerke bij Sabine en Bart. Wie lid wil worden van de fanclub en op de hoogte wil blijven van de prestaties van Timothy Dupont betaalt 5 euro voor een jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier