De afgelopen weken kreeg Stad Veurne heel wat vragen binnen van verenigingen en scholen om te helpen bij hun najaarsacties. Het verbod van de federale overheid om nog producten thuis te leveren of aan te bieden via deur-aan-deurverkoop is een flinke streep door de rekening van heel wat organisaties. Niet alleen vallen hun activiteiten stil, ook hun kas blijft leeg nu ze die niet kunnen spijzen met de opbrengst van traditionele verkoopacties en activiteiten.

Burgemeester Peter Roose legt uit: "Volgens het politiebesluit van 2 november van de West-Vlaamse gouverneur kunnen scholen of verenigingen wel een professionele leverancier inschakelen om de levering aan huis te doen, of via een winkel of een officieel afhaalpunt goederen laten afhalen. Dit afhaalpunt wordt ofwel georganiseerd door het lokaal bestuur ofwel goedgekeurd door het lokaal bestuur."

Regisseursrol

"Stad Veurne neemt de regisseursrol op zich en we voorzien zelf een afhaalpunt in Furnevent. De leden van de vereniging of schoolmedewerkers mogen helpen bij het afhalen van de goederen. Concreet gaat het om aangekochte goederen die worden doorverkocht, etenswaren bereid door een professionele cateraar, zelfgemaakte niet-etenswaren en pakketten samengesteld door een professionele instantie."

Het afhaalpunt zal zich aan de buitenzijde van Furnevent bevinden en de burgemeester benadrukt nog eens de voorwaarden: "Mondmaskerplicht voor iedereen, de sociale afstand van 1,5 meter moet worden gerespecteerd, de activiteit moet zo worden georganiseerd dat samenscholingen worden vermeden, handhygiëneproducten zijn aanwezig voor aanbieder én afhaler, producten worden bij voorkeur afgehaald op reservatie of via een tijdslot, ofwel betalen de mensen vooraf of ter plekke contactloos, maar niet met cash geld. De vereniging mag ondersteuning geven aan het afhaalpunt, maar alles gebeurt onder toezicht van medewerkers van Stad Veurne. Er worden binnen Veurne geen andere afhaalpunten goedgekeurd."

Drive-in

Er komt een drive-in bij de technische ruimte van Furnevent, onder strikte voorwaarden.De afhalers rijden naar het afhaalpunt vanaf de Nijverheidsstraat en rijden weg via de Albert I-laan. De afhaler opent de koffer vóór hij of zij bij het afhaalpunt is en blijft bij het afhaalpunt zelf in de wagen. De aanbieder stopt de goederen in de koffer en sluit deze.

"Met dit aanbod kunnen we vanuit de stad aan alle verenigingen en scholen een veilig en coronaveilig alternatief aanbieden voor de traditionele huis-aan-huisverkopen," besluit burgemeester Roose.

Verenigingen of scholen die een beroep willen doen op dit afhaalpunt nemen contact op met oc@veurne.be.

De afgelopen weken kreeg Stad Veurne heel wat vragen binnen van verenigingen en scholen om te helpen bij hun najaarsacties. Het verbod van de federale overheid om nog producten thuis te leveren of aan te bieden via deur-aan-deurverkoop is een flinke streep door de rekening van heel wat organisaties. Niet alleen vallen hun activiteiten stil, ook hun kas blijft leeg nu ze die niet kunnen spijzen met de opbrengst van traditionele verkoopacties en activiteiten. Burgemeester Peter Roose legt uit: "Volgens het politiebesluit van 2 november van de West-Vlaamse gouverneur kunnen scholen of verenigingen wel een professionele leverancier inschakelen om de levering aan huis te doen, of via een winkel of een officieel afhaalpunt goederen laten afhalen. Dit afhaalpunt wordt ofwel georganiseerd door het lokaal bestuur ofwel goedgekeurd door het lokaal bestuur.""Stad Veurne neemt de regisseursrol op zich en we voorzien zelf een afhaalpunt in Furnevent. De leden van de vereniging of schoolmedewerkers mogen helpen bij het afhalen van de goederen. Concreet gaat het om aangekochte goederen die worden doorverkocht, etenswaren bereid door een professionele cateraar, zelfgemaakte niet-etenswaren en pakketten samengesteld door een professionele instantie."Het afhaalpunt zal zich aan de buitenzijde van Furnevent bevinden en de burgemeester benadrukt nog eens de voorwaarden: "Mondmaskerplicht voor iedereen, de sociale afstand van 1,5 meter moet worden gerespecteerd, de activiteit moet zo worden georganiseerd dat samenscholingen worden vermeden, handhygiëneproducten zijn aanwezig voor aanbieder én afhaler, producten worden bij voorkeur afgehaald op reservatie of via een tijdslot, ofwel betalen de mensen vooraf of ter plekke contactloos, maar niet met cash geld. De vereniging mag ondersteuning geven aan het afhaalpunt, maar alles gebeurt onder toezicht van medewerkers van Stad Veurne. Er worden binnen Veurne geen andere afhaalpunten goedgekeurd."Er komt een drive-in bij de technische ruimte van Furnevent, onder strikte voorwaarden.De afhalers rijden naar het afhaalpunt vanaf de Nijverheidsstraat en rijden weg via de Albert I-laan. De afhaler opent de koffer vóór hij of zij bij het afhaalpunt is en blijft bij het afhaalpunt zelf in de wagen. De aanbieder stopt de goederen in de koffer en sluit deze."Met dit aanbod kunnen we vanuit de stad aan alle verenigingen en scholen een veilig en coronaveilig alternatief aanbieden voor de traditionele huis-aan-huisverkopen," besluit burgemeester Roose.